imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nehéz az élet? Dobj rá egy kis bacont!


A mai nap játéka hol szarkasztikusan önreflektív, hol cinikusan kritikus, hol pedig feketeöves mester-troll. Rég szórakoztunk már ennyit egy játékkal.

Amikor ma reggel ihletmerítés céljából gyorsan szétnéztem az App Store-ban, egyáltalán nem reménykedtem benne, hogy akkora gyöngyszemre bukkanok majd, mint a nap játékának megválasztott Bacon. Igen, a szalonna bacon. És nem, a névválasztás nem véletlen, tényleg egy szalonnáról szól az egész.

De még hogy! Adott egy kéz, ami belógat egy darab Paintben megrajzolt szalonnát. Rákoppintasz a kijelzőre, a szalonna ráesik a serpenyődre. Jön a sistergő hang, te pedig a következő koppintással megpöccinted a serpenyőt és ezzel feldobod a szalonnát. Ami ki tudja hol áll meg…

Megállhat például Amerikán. Vagy egy porszívó csövében. Vagy a reggeli kávéban. Vagy egy macskán, egy kutyán, Francis Baconön. A készítők fantázia tényleg a végtelen határait súrolja. Vannak olyan meta-feladatok, mint a dobd rá a bacont a kamera-engedélyezés ablakára. Vagy a saját őszinte App Store értékelésedre. Vagy a Mona Lisa képe helyére bevágott saját arcképedre. De akad olyan szarkasztikus feladat is, hogy a higgy önmagadban feliratra kell hajítani a bakönt, vagy éppen egy szavazóurnába.

És talán pont ettől ilyen fantasztikus ez a játék. Lényegében egy terápia, amiben mindenre és mindenkire békönt lehet dobni. Arra, amit utálhatsz az életben, arra amitől tele van a hócipőd, vagy ami egyszerűen csak vicces. Egyszerű, repetitív feladat, ami közben nyugodtan kikapcsolhatod az agyad, miközben tényleg önfeledten szórakozhatsz.

Végre az életednek egy olyan területe, ahol nem kell nagy megoldásokkal előrukkolnod. Nincs semmi stressz. Nem csinálhatod rosszul. Az egyetlen feladatod, hogy a szalonnadarabnak meg kell állnia az adott objektumon. Ha pedig sikerrel jártál, akkor egy remek operarészlet fogja éltetni sikeredet.

Néha tényleg csak ennyi kell. Rádobni egy bacont valamire.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!