imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Neil Patrick Harris Sirivel gyakorol


Úgy tűnik, az Applenél különösen kedvelik az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonját, vagyis Neil Patrick Harrist. Már korábban is szerepelt iPhone-reklámban, most azonban egyenesen a főszerepet kapta meg az Apple új 30 másodperces szpotjában.

A „Thank You Speech”, vagyis „Köszönőbeszéd” című reklám ismét az iPhone 6s egy olyan funkcióját hivatott bemutatni – nevezetesen a hanggal indítható Siri digitális asszisztenst – ami Magyarországon sajnos továbbra sem érhető el. A reklámból azonban megtudhatjuk, hogy ha valami csoda folytán egyszer mégis csak megkapjuk, akkor akár a díjátadókra tervezett köszönőbeszédünket is gyakorolhatjuk vele.

A videóban láthatjuk, hogy Neil Patrick Harris egy köszönőbeszédet gyakorol, a szmokingjából ítélve valami díjat fog átvenni. A beszédet lejegyzetelte az iPhone-jába, és mivel az utolsó simításokat végzi a szerelésén – meg persze a mikrofontartást is gyakorolni kell – megkéri Sirit, hogy olvassa fel neki a jegyzetet. (Nem is tudtam egyébként, hogy ilyenre is meg lehet kérni, bár angolul viszonylag ritkán jegyzetelek.)

A beszéd, melybe ügyesen beleszerkesztette azt is, amikor kicsit meg kell állni, ha nevet a közönség a poénon így szól:

Ó, Istenem! Milyen sok embernek kell megköszönnöm! Anyu, apu, David, a gyerekeim (tudom hogy ezt most nézitek otthon, már aludnotok kéne! – szünet a nevetésnek). Ó, oké, lejárt az időm, nagyon köszönöm!

A legutóbbi iPhone 6s reklámokban egyébként a Touch ID és a 4K videórögzítés kapta a főszerepet. Ez utóbbi esetében egy hagymákról szóló filmet láthattunk, és egy rövid időre szintén feltűnt Neil Patrick Harris, aki önmagát játssza egy díjátadón. A „Hey Siri” funkciót pedig nemrég a Szezám utcából ismerős Süti szörny mutatta be. Nekünk ez utóbbi a kedvencünk az elmúlt időszakból, és valószínűleg nem vagyunk egyedül ezzel, hiszen később az Apple egy kulisszák mögötti videót is feltöltött a YouTube-ra a reklámmal kapcsolatban.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!