imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Neked is gyorsabban merül az iOS 11? – felmérés


Már több mint egy hete, hogy hivatalosan is megjelent az iOS 11, ezáltal pedig a bétázó közönség után most többszázezren neki is ugrottak az új rendszernek, hogy ízlelgessék. Sokan éppenséggel nincsenek elragadtatva az újdonságtól, többek között rengeteg panasz érkezett az üzemidő csökkenésére. Nézzük, hányan vannak a problémával.

Ritkán tud tökéletesen indulni egy-egy új rendszer karrierje, nincs ez másként az iOS 11-gyel sem. Minél több a változás, annál több a hibalehetőség is, márpedig az iOS 11-nek bőven jutott a jóból. Már csak a nagy számok törvénye alapján is elő kell kerüljenek olyan dolgok a rajt után, melyek nem vagy csak elvétve jelentkeztek a béta alatt. Nem csoda hát, hogy hiába ez az Apple legtöbb bétát megélt mobil operációs rendszere, ezúttal sem sikerült minden bugot agyontaposni a megjelenésre.

Az egyik legtöbbet emlegetett probléma az üzemidő. Elég csak megnézni akár a mi kommentfolyamunkat, máris látható, hogy tömegével jöttek panaszok a készülékek gyors merülésére. Ami azt illeti, a kérdésben a szerkesztőségünk is megoszlik, van aki semmilyen változást nem tapasztalt, de többünknek – köztük nekem is – feltűnt némi romlás az iOS 10.3.3.-hoz lépest. Hasonló zavarok az első megjelenéskor egyébként teljesen normálisak. Nem véletlen, hogy az iOS 12-ig elkövetkezendő jópár frissítés javarésze bugfix, és optimalizálás lesz, csakúgy mint a most megjelent iOS 11.0.1 -, hiszen mindig lehet kicsit finomítani a kódon.

Másik tényező lehet, hogy ilyenkor a felhasználók akár anélkül is, hogy tudatosodna bennük, többet használják a telefont: itt egy kis Siri próbálgatás, ott egy kis Control Center nyomogatás, és máris megdobtuk jópár tízperccel a használati időt, az akkumulátor meg közben merül folyamatosan. Ettől függetlenül persze ilyen mértékű visszajelzésdömpinget ritkán produkál pusztán a fokozott érdeklődés, tényleg lehet valami a dologban.

Ezt erősíti meg a Wandera elemzése is. A biztonsági kutatócég 50 000 “mérsékelt és intenzív” felhasználási szokásokkal nyúzott iPhone és iPad adatait vizsgálta és elég drámai eredményre jutottak. Ahogy az alábbi képen is látható, az iOS 11 jelentősen megsarcolta az üzemidőt. Míg iOS 10.3.3. alatt egy 100%-ra töltött készülék átlagosan 240 perc folyamatos intenzív használatot bírt mire teljesen lemerült, addig ez a szám az iOS 11 esetében csak 96 perc-re jött ki. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy az adatok fenntartással kezelendők, minekután az Wandera nem említi a kutatás módszertanát.

Akár vitathatóak az eredmények, akár nem, tény, hogy sokakan semmi problémát nem tapasztalatak, amiből arra következtethetünk, hogy bár valóban megfigyelhető egy rendszerszintű üzemidő-csökkenés, az csak bizonyos felhasználói szokások mellett jelentkezik. Adja magát tehát a kérdés, hogy vajon hány embert érint a probléma. Valljatok színt!

Forrás: 9to5mac

Az iOS 11 leginkább a most szeptember 12-én bemutatott készülékeken lesz őslakos. Ha szeretnél te is mielőbb kézhez kapni egyet, érdemes már most előrendelned az iPhone 8-at, vagy ha bírják az idegeid, várj még pár hónapot az iPhone X-re.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!