imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Neked is zárolták az Apple ID-d? Nem vagy egyedül!


Az Apple egyelőre ismeretlen okokból világszerte több felhasználónak is zárolta az Apple ID-ját. Ha te is érintett vagy, mutatjuk mit kell tenned ahhoz, hogy újra használhasd a géped.

Tegnap reggel az egyik fordító kollegina egy meglehetősen különös üzenettel kapcsolatban kért segítségét tőlem az irodában. A gépe egyik pillanatról a másikra azt írta ki, hogy az Apple ID-ja biztonsági okokból zárolásra került. Megmondom őszintén, én még sosem találkoztam ezzel a hibaüzenettel, így nem is voltam túl hasznos segítség számára.

Mindenesetre egy jelszó reset megtette a hatását, nem tulajdonítottunk túl nagy jelentőséget a dolognak. Aztán most a híreket böngészve kiderült: egyáltalán nem volt egyedül. Olyannyira, hogy Redditen és Twitteren meglehetősen sok felhasználó panaszkodott ugyanerről a jelenségről. Mindegyik esetben teljesen váratlanul történt a zárolás, a felhasználóknál be volt kapcsolva a kétlépéses hitelesítés.

A pontos okok azóta sem derültek ki, talán majd az Apple szolgál némi magyarázattal hamarosan. A problémának szentelt hivatalos support oldal szerint akkor történik ilyen:

Ha Ön vagy valaki más túl sokszor adja meg helytelenül a jelszót, a biztonsági kérdések válaszait vagy egyéb fiókadatot, a rendszer automatikusan zárolja az Apple ID azonosítót az Ön biztonságának biztosítása érdekében. Ilyen esetben nem lesz lehetősége bejelentkezni az Apple egyik szolgáltatásába sem. Az Apple ID azonosító zárolását személyazonosságának igazolásával oldhatja fel.

Nos, bízzunk benne, hogy nem egy csoportos adatlopási kísérletről van szó. Ha te is érintett vagy, az Apple által javasolt lépéseken végighaladva, a jelszó visszaállítása után folytathatod tovább az életed a megszokott mederben.

Természetesen, ha további információval tudunk majd szolgálni, frissítjük a cikket.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!