imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Neked mennyire egyediek az Insta-fotóid?


Az Instagram nagyon rövid időn belül a legnépszerűbb fotómegosztóvá nőtte ki magát. Sokak számára pedig olyan felületté, ahol megmutathatják a világról alkotott egyéni látásmódjukat. Vagy mégsem?

Egészen eddig a pontig szentül hittem, hogy az okostelefonok egyre több ember számára adnak lehetőség arra, hogy megmutassák egyéniségüket. Legyen szó egy Facebook posztról, egy kommentről, egy vlog bejegyzésről, vagy akár egy Instagram fotóról. Utóbbiból készült egy érdekes összeállítás, ami ugyan részben alátámasztja a teóriámat, részben pedig rámutat, hogy olykor mennyire nehezünkre esik egyedit alkotni, gondolni.

Három nappal ezelőtt Oliver KMIA felhasználó a Vimeóra töltötte fel a “Instravel — A Photogenic Mass Tourism Experience” című videót, amiben népszerű hashtagekkel ellátott fényképekből készített válogatást az Instagramon fellelhető tartalmakból. Nem kis feladatra vállalkozott, hiszen naponta több millió új fótót töltünk fel, azonban a végeredmény bámulatos: mintha csak robotok készítették volna őket.

A videó leírásából kiderül, hogy Olivert római nyaralás során akasztották ki azok a turisták, akik ahelyett, hogy kielvezték volna a pihenéssel teli pillanatokat, kezüket a telefonjukhoz tapasztva kommentek és lájkok reményében minden pillanatot a lehető legtrendibb módon próbálták megörökíteni. Ki ne látott volna már kicsavart, szőrős kezű férfiembert, aki éppen a barátnője lobogó haját fotózza a zord szélben? Na, ugye.

Oliver precizitását dicséri, hogy a párizsi Eiffel-tornyot, a Pisai ferde tornyot, vagy Machu Picchut szinte milliméterre pontosan egymásra forgatta, illesztette. Így aztán még inkább olyan az érzésünk, mintha a fotókat feltöltő felhasználók arra törekednének, hogy egy az egyben ugyanolyan képeket készítsenek.

Természetesen azért nem ennyire borús a helyzet, az Instagramon számos egyedi profilt is találunk. A kedvenceim közül válogatva jó példa erre a @yoyogi_yoyogi, aki a színárnyalatokat összepárosítva tölt fel hétről hétre színben egymáshoz passzoló fotókat. Vagy a másik, artern.design, akinek grafikáit nevetségesen kevesen, összesen 123 ember követi.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!