imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Neked milyen a Workflow-d? – gyorsbillentyűk az Apple-től


Rengeteg olyan tevékenységet végzünk iPhone-on, amire napi rendszerességgel szükség van. Egy alkalmazás segítségével ezeket egyetlen kattintás segítségével is megteheted. Lássuk, mire jó a Workflow!

A Workflow 2014 óta van jelen iOS-en, ami annyira bejött az Apple-nek, hogy úgy, ahogy van tavaly fel is vásárolta azt. A fejlesztőcsapat maradt a régi, a szabadalmak viszont átvándoroltak az Apple-höz és ha letöltjük, akkor egy teljesen natív alkalmazás-élményt kapunk.

Én bevallom őszintén első ránézésre egy kicsit elveszve éreztem magam benne. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor tudod, hogy valami nagyon sokat tud, csak azt nem, hol is kezdj bele. Kategóriákból válogathatunk, hogy milyen Workflow-kat szeretnénk használni, ezeket személyre szabhatjuk, majd végül kirakhatjuk őket a Widgetek közé, így egy koppintással végre is hajthatjuk őkét. Nézzünk erre néhány példát!

Tehát tegyük fel, hogy óriási Insta-celeb vagyok, és muszáj naponta tolnom a képeket. Ebben az esetben készíthetek egy olyan algoritmust, ami kiválasztja a Fotók közül a legutolsó fényképemet, kiposztolja az Instagramra egy előre beállított leírással. Illetve hozzáadhatok további műveletek, mint például töltse le utána fotót vagy posztolja ki Facebookra is, esetleg küldje el egy előre beállított beszélgetésbe.

Az alkalmazás a legkülönfélébb rutinokat kínálja, úgy mint: kedvenc subredditek keresése vagy időzíti fogmosáshoz, utazási idő kalkulálása a Naptárban beállított események helyszínei között. De, akár a fotók egységes levágását is beállíthatjuk parancsnak, fájlok letöltését, konvertálását, adatok kinyerését és ezernyi más dolgot. Ha végig akarnék menni az összes lehetőségen, akkor igen sokáig kéne görgetnie a kedves olvasónak, mire a lista végére érne.

Ehelyett inkább azt tanácsolom, hogy próbáljátok ki, állítsátok be a saját workflow-tokat és írjátok meg kommentben, hogy ti mire használjátok őket!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!