imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem akar összejönni az Apple-nek ez a közösségi hálózatosdi


Arról már korábban is halhattunk, hogy a nagyjából egy hónap múlva, a WWDC-n bemutatandó iOS 10-ben jelentős átalakításon esik át az Apple Music. Eddig leegyszerűsített, kevésbé színes kezelőfelületről és az iTunes jobb integrációjáról lehetett hallani, de úgy tűnik, az Apple Music Connect is veszíthet a – most sem túl nagy – jelentőségéből.

Emlékszik még valaki az Apple-féle Pingre? Nem? Nem véletlenül. Még 2010. szeptember 1-jén indult útjára az Apple közösségi szolgáltatása, mely segítségével az iTunesban oszthattuk meg az ismerőseinkkel, hogy mit hallgatunk, vagy milyen zenéket vásároltunk meg. Steve Jobs nagyon lelkes volt a bejelentésekor, azt mondta, hogy olyan lesz, mint a Facebook vagy a Twitter, azzal a különbséggel, hogy kizárólag a zenéről fog szólni. A szolgáltatás finoman szólva sem lett sikeres, így aztán 2012. szeptember 30-án leállították – ezt valószínűleg senki nem vette észre, mivel nagyjából tíz ember használhatta világszerte aktívan.

Az iTunes Ping 2010-ben. | Kép forrása: WiredPen
Az iTunes Ping 2010-ben. | Kép forrása: WiredPen

Nos, a helyzet az, hogy úgy tűnik, az Apple-nek csak nem akar összejönni ez a közösségi hálózat dolog. A legújabb próbálkozás az Apple Music Connect volt, amin keresztül az előadók tarthatták volna a kapcsolatot a rajongóikkal egy kicsit egyoldalú közösségi szolgáltatáson keresztül. A Connect elég kiemelt helyen szerepel mind az iOS-alkalmazásban, mind az iTunesban, hisz külön fület kapott. Az más kérdés, hogy nem emlékszem, mikor böktem rá utoljára, ha volt is ilyen, véletlenül mellényúltam.

Úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül. Mark Gurman értesülései szerint ugyanis az iOS 10 új Apple Music appjában megszűnik a Connect kiemelt helye, vagyis eltűnik a dedikált fül ahonnan elérhetjük. (Egyébként a Korlátozások beállításokban most is kikapcsolhatjuk, ha nagyon zavar.) Ehelyett valamiféleképpen az Önnek (For You) szekcióba fogják beépíteni. Ennek megfelelően várhatóan különösebb újdonságokat sem mutatnak be a szolgáltatással kapcsolatban. Megszűnni ettől még nem fog, mindössze arról lehet szó, hogy nem hozta a várakozásokat, ezért kevesebb erőforrást biztosítanak neki.

Az „Apple-közeli” Coldplay egy posztjának teljesítménye Connecten és Facebookon.
Az „Apple-közeli” Coldplay egy posztjának teljesítménye Connecten és Facebookon.

Persze valahol érthető a helyzet, hiszen valószínűleg az előadóknak illetve menedzsereiknek annyira kellett egy új, folyamatosan kezelendő közösségi médium a Facebook / Twitter / Snapchat / egyebek mellé, mint lepratelepre a sárgaláz. Ha tippelnünk kéne, az sem segített a Connect elterjedésében, hogy eleinte meglehetősen döcögősen indult el, később pedig semmiféle reklámkampányt nem kapott.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!