imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem aprózták el a dubaji Apple Store megnyitóját


Mondjuk nem is vártunk kevesebbet attól a várostól, amelyik egy akkora luxus-szigetcsoportot épített fel a semmiből pár év alatt, hogy még az űrből is látszik. Szökőkút parádé, szupermenő mozgó árnyékolók, kilátás a Burdzs Khalifára. Kell ennél több?

Itthon leginkább az olyan jellegű megnyitókhoz szokhattunk, ahol környék általános iskolásai verseket szavalnak, majd a polgármester ünnepélyesen átvág a magyar zászlós díszszalagot, esetleg hozzávágnak egy üveg pezsgőt a falhoz. Nem mondom, hogy ez kispályás, de azért ez se gyenge:

Na jó, az igazság az, hogy ez a szökőkút nem kizárólag az Apple Store tiszteletére produkálta a show-t, hanem minden este működésbe lép, de akkor is, a vásárlók ezt nézhetik majd két iPhone tok vásárlás közben. Na meg a Burdzs Khalifát, azaz a világ legmagasabb, 828 méter magas épületét. Ezt ki is használja az Apple, szeretettel várják az üzletében az arra látogatókat, hogy az egyik legjobb kilátásból nézhessék meg a látványosságokat. Meg gondolom az se baj, ha vesznek pár iPhone-t, ha már arra járnak.

Bár a hivatalos megnyitó csak holnap lesz, a sajtót már ma körbevezették, így mi is láthatjuk a leglátványosabb elemeket. Ilyen például az a teljesen egyedi, karbonszálakból készített árnyékoló rendszer is (művésznevén Solar Wing), amit az Apple Park-ot (és még sok másik Apple Strore-t) is tervező Foster + Partners álmodott meg. Az összesen közel 55 méter széles, 18 elemből álló motorizált rendszer mindig az aktuális időjárásnak megfelelően hajtja ki vagy be a támláit, így az üzletben mindig kellemes lesz a hőmérséklet. Na meg a nyitás/zárás is elég látványos.

Az üzlet belső kialakítása követi az új Apple Store szabványokat és 148 dolgozót foglalkoztat majd, akik együttesen 45 nyelvet beszélnek. Az Apple ezzel harmadik boltját nyitja majd meg az Egyesült Arab Emírségekben; a mostani ráadásul a világ legforgalmasabb épületében, a The Dubai Mall névre keresztelt plázában kap majd helyet. Aki szeretne belesni a bolt belsejébe, illetve kíváncsi, hogy néz ki egy sejlába öltözött eladó, vagy egy kandurában flangáló vásárló, annak érdemes megnézni ez a videót is az eseményről:

Az Apple lassan tényleg eljut arra a szintre, hogy az Apple Store-ok olyan helyi látványosságok legyenek, amiket turistaként is érdemes megnézni.

Forrás: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!