imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem csak az iPhone 8-ból lesz idén készlethiány


Azt már jó előre tudni lehet, hogy az Apple idei csúcstelefonjából jelentős készlethiány várható 2017 év végéig, arra viszont nem számítottunk, hogy a HomePodot gyártó Inventec gyártási főnöke maga hinti el az okos hangszóró várható limitált ellátását. Gyártási gondok az Inventecnél, vagy csak a szokásos túlkereslet várható?

Egy-egy új Apple-termék kapcsán nem ritka jelenség, hogy a gyártó nem képes azonnal kielégíteni a boltok mennyiségi igényeit. Hazánkat a második körös országok közé sorolja az Apple, ami azt jelenti, hogy az új termékek jellemzően (például az új iPhone) nem azonnal, hanem néhány hetes eltéréssel rajtolnak el az Egyesült Államokhoz és a többi kiemelt országhoz képest. Ezen felül is sokszor jelentős a készlethiány, mint ahogy azt jelenleg az új iPad Prók esetében is tapasztalhatjuk, annak ellenére, hogy több mint 2 hónapja mutatták be őket. De gondolhatunk akár az AirPodsra is, amihez egészen idáig problémás volt hozzájutni.

Úgy tűnik, nem lesz ez másképp az Apple otthoni asszisztensével és okos hangszórójával, a HomePoddal sem. Az AirPods és a HomePod gyártását végző Inventec elnök vezérigazgatója, David Ho a cég legutóbbi pénzügyi jelentése kapcsán utalt rá, hogy az okos hangszórókat csak nagyon limitált számban tudják előállítani idén, de ha minden jól megy, akkor jövőre sikerül orvosolniuk a problémát. Természetesen nem specifikálta, hogy a HomePod gyártására gondol, de szinte biztos, hogy szavai erre utaltak. Hogy mit jelent ez a mondat számokban? Arról csak spekulációk vannak. Arthur Liao, a Fubon Securities elemzője például körülbelül 500 000 darabra számít év végéig.

Hogy ez a szám sok vagy nem, az relatív, de egy korábbi felmérésből az is kiderült, hogy bizony lesz kereslet bőven a HomePodra, ahogy a teljes otthoni asszisztenseket lefedő piaci is növekedni fog az elkövetkező években. Azzal kapcsolatban, hogy hazánkban mikor lesz kapható a HomePod, semmi biztosat nem tudunk mondani, az mindenesetre kizártnak tűnik, hogy idén jelentősebb készlet érkezzen az iSTYLE üzletekbe, sokkal valószínűbb, hogy a magyar nyelvű Siri hiánya miatt hazánkban nem is kerül majd forgalomba.

Forrás: Apple Insider

Ha ugyan HomePodot még nem is, de AirPodst végre annál is inkább tudtok vásárolni az iSTYLE-nál, készletről. Az AirPodsról szóló korábbi tesztünket is elolvashatjátok, ha lemaradtatok volna róla.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!