imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem elég jó a Siri? Mégis ezt használjuk a legtöbbet


Egy friss felmérés szerint, annak ellenére, hogy az Apple személyi asszisztense nem a legjobb a vetélytársaihoz mérten, mégis ezt használják a legtöbben, ami előrevetítheti a HomePod sikerét, de akár a hangalapú asszisztensek bukását is. Csökkenőben az MI asszisztensek népszerűsége, mégse ez lenne a jövő?

Számtalan nagy ötlet pattant már ki az emberek fejéből, amiket óriási bukások követtek. Ennek sokféle oka lehet: a Verto Analytics legfrissebb felmérése szerint a személyi asszisztensek népszerűsége drasztikusan zuhant az elmúlt egy év során és ez alól az Apple MI asszisztense sem kivétel. 2016 és 2017 májusa között 15%-kal esett vissza az aktív Siri-felhasználók száma az Egyesült Államokban. Jelenleg havi 7,3 millió user használja az Apple szolgáltatását. Sőt, Siri népszerűsége még a más gyártók által fejlesztett asszisztensekhez képest is csökkent, 21%-ról 11%-ra, de a drasztikus visszaesés ellenére még mindig ezt használják a legtöbben.

A felmérésből az is kiderül, hogy kik és főleg mire használják legtöbbet az MI asszisztenseket. Azon szerintem senki sem lepődik meg, hogy a legtöbben navigáció és térkép alkalmazások esetében fordulunk hozzájuk. Az viszont már inkább meglepő, hogy ez a lehetőség az 50-es nők körében a legnépszerűbb. Ők átlagban havi másfél órát veszik igénybe ezt a fajta szolgáltatást. Ez szinte megdöbbentő, ha összevehetjük azzal, hogy más új technológiákat mely korosztályok használják a legtöbbet. Összehasonlításképpen az átlagos, fiatalabb generációbeli felhasználó havi 12 percet használ valamilyen személyi asszisztenst.

Ki akar ezek után HomePodot?

Én biztosan, de természetesen nem a Siri miatt. A csökkenés ellenére még mindig az Apple MI asszisztense a legnépszerűbb a választékból. Ez egyben azt is jelentheti, hogy az Apple felhasználói használják a legtöbbet ezt a funkciót, így a HomePod a maga ligájában sikerre van ítélve. Ha emellett tényleg olyan jól is fog szólni, mint ahogy azt beharangozta az Apple, akkor szintén előrevetíthető a siker, annak ellenére is, hogy valószínűleg nem fog vele bankot robbantani a cég. Egy másik felmérés szerint egyébként a felhasználók jobban várják a HomePod megjelenését, mint az Apple Watch-ét annak idején. Meglátjuk milyen lesz az eszköz fogadtatása, amikor tényleg a boltok polcaira kerül majd.

Forrás: Cult of Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!