imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem jött be az iOS 11? Így térhetsz vissza iOS 10-re


Sokan a WWDC hírverésén felbuzdulva fejvesztve rohantak letölteni az iOS 11 publikus béta verzióját, amint az kijött. Az első boldog pillanatok után viszont hamar előjönnek a béta rendszer gyengeségei, és nem mindenki tudja, hogyan térhetne vissza az jó öreg stabil iOS 10-re. Most megmutatjuk, mit kell tenni.

[2017.08.02. UPDATE: Sokan jeleztétek kommentben, hogy a cikkben leírt módszer hibádzik. A kedvetekért a mai napon direkt leteszteltük a visszaállítást. Ezúton is tudatjuk, amit már eddig is tudtunk: ha minden lépést pontosan követsz a cikkben, a módszer hibátlanul működni fog.]

Ahogy azt az iOS 11 béta telepítéséről szóló cikkünkben láthattátok, elég könnyű beleugrani a bétatesztelők nehézségekkel tarkított, ugyanakkor izgalmas életébe. Nem csoda tehát, hogy sokan elcsábulnak, ahogy az sem, hogy a kalandorok egy része az első fagyások, instabilitások, összeomlások után visszavágyik a megszokott, stabil iOS 10-re. Szerencsére ezt relatíve egyszerűen megtehetik, csak a következő lépéseket kell betartani.

  • Mindenek előtt győződj meg arról, hogy az iTunes legújabb verzióját használod.
  • Csatlakoztasd a készüléked az gépedhez, és nyisd meg az iTunes-t, ha esetleg nem nyílt volna meg magától.
  • Ezután annak megfelelően, hogy milyen készüléket használsz, lépj be a Helyreállítási üzemmódba:
  • iPhone 6s vagy korábbi készülék, illetve iPad vagy iPod touch esetén: Tartsd lenyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Főgombot. Ne engedd fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma – tartsd lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  • iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsd lenyomva egyszerre az Altatás/Ébresztés gombot és a Hangerőcsökkentés gombot. Ne engedd fel a gombokat, amikor megjelenik az Apple embléma – tartsd lenyomva őket egészen addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  • Ezután a rendszer felajánlja majd a visszaállítás és a frissítés lehetőségét, esetünkben most a visszaállítást kell választani.
  • Ezt követően lefut a visszaállítási folyamat, ami elég sok ideig eltarthat, tehát legyünk türelemmel. A készülék végül újraindul és már használatba is vehetjük.
  • Ha okosak voltunk és készítettünk biztonsági mentést, akkor abból visszaállítva lényegében ugyanonnan folytathatjuk az életünket, mint a béta telepítése előtt.

Itt érdemes megjegyezni, hogy ha az iOS 11-en készült biztonsági mentés nem állítható vissza alacsonyabb főverziószámú rendszereken, így az iOS 10-en sem, erre figyeljünk oda!

Aki jobban kedveli a videókat, lentebb láthatja a folyamatot angol nyelvű narrációval kísérve.

Akinek hiányzik az iOS 11, ne búslakodjon, szeptemberben érkezik a hivatalos kiadás. Addig is érdemes lehet beszerezni egy támogatott táblagépet, hiszen ők lesznek a frissítés legnagyobb nyertesei. Most a kifutó modelleket nagyon kedvezményes áron vásárolhatjátok meg a készlet erejéig.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!