imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem jött be az iPhone X notch? Erre is van egy alkalmazás!


Akár bejön az új iPhone kinézete, akár nem, egy biztos: a forma továbbra is ikonikus maradt. Mégis, az App Store-ba nemrég egy olyan alkalmazás került fel, mely eltünteti a belógó kameraszigetet az iPhone X-ről.

Bátor lépés volt az Apple-től, hogy az egy évtizeden át jól működő Home gombos szisztémát eldobta. Ezzel a jellegzetes formát is megújítva, új kinézetet adott az iPhone X-nek. Kapták is rendesen az ívet régi és új felhasználóktól és persze a konkurencia termékeit előnyben részesítőktől is egyaránt. Akár pozitív vagy negatív legyen a vélemény, egy biztos megosztóra sikerült a kamerasziget.

Olyannyira, hogy amikor már biztosan tudni lehetett, milyen lesz a végleges kinézete az Apple új készülékének, elkezdtek megjelenni azok az alkalmazások, melyek a korábbi készülékre is ráügyeskedték a notch-ot. De ezek, úgy tűnik, elég hamar áldozatul estek az Apple tisztogatásának. Ami viszont sokkal viccesebb, hogy Androidra is felbukkantak appok, melyek hasonló kinézetet varázsolnak a telefonra. Ironikus, nemde?!

Ahogy telik az idő, egyre több iPhone X-re optimalizált alkalmazás érkezik az iOS App Store-ba. A fejlesztők pedig már gondoltak azokra is, akik szeretnék az új készülék minden előnyét élvezni, ám nincsenek megbékélve a szó szerint megosztó kameraszigettel.

Számukra van egy jó hírünk: mindössze 349 Ft-ba kerül megszabadulni a notch-tól. Kérdés, hogy érdemes-e?

A Notch Remover az Apple által jóváhagyott app, szabályos módon került fel az App Store-ba, annak ellenére, hogy a cég arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy ne maszkolják ki a felső sávot, hagyják meg olyannak, amilyennek Cupertinóban azt megálmodták.

Az alkalmazás tulajdonképpen semmi mást nem csinál, mint a háttérképhez egy fekete réteget rendel és hagyományosra nyesi a képernyő tetejét. Nem hiszem, hogy az app hosszú életű lesz az Apple alkalmazás boltjában, de azért néhány dollár biztosan beesik majd belőle a kasszába. Ha másnak nem is, egy közepes poénnak megteszi.

Forrás: The Verge

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!