imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem kell majd Wi-Fit kunyiznod, ha iOS 11-re frissítesz


Egy régi problémára nyújt majd megoldást az iOS 11: nem kell majd Wi-Fi jelszó után kuncsorognunk és kínosan pötyörésznünk vendégségben, mivel mostantól diszkrét és gyors megoldással juthatunk majd hozzá a házigazda otthoni Wi-Fi jelszavához. Ismét egy olyan funkciót mutatunk, amiről eddig nem beszélt az Apple!

Ismerős a helyzet, amikor valahova vendégségbe érkezünk és perceken belül felmerül a probléma, hogy nem tudunk csatlakozni a Wi-Fire? Ilyenkor következik az, hogy félve megkérdezzük a jelszót a házigazdától – de már előre tudjuk, hogy kellemetlenséget fogunk okozni, hiszen fogalma sincs, mi a jelszó. Nem találja a papírt, ahová felírták neki, sőt, a router hátuljáról is leesett a matrica, amin a gyárilag beállított jelszó volt.

Persze nem ez kell, hogy legyen a legégetőbb probléma, amikor vendégségbe megyünk, de például egy 10-20 fős házibuli alkalmával mindenkinek egyesével beírni a helyes jelszót nem egyszerű feladat. Főleg akkor, ha nem a Masni1234-et adta meg vagy hasonó háziállat névvel ellátott számkombinációt, hanem valami nehezebben kitalálhatót, alsó vonásokkal, kis és nagybetű kombinációkkal, például egy ilyet: n3mat1ed_3zaw1f1.  Egyszóval eddig rémálom volt ez egész.

A rengeteg újdonság mellett erről sem beszélt eddig az Apple: az iOS 11 egyik újítása a Wi-Fi jelszó megosztása lesz. Ugye eddig, ha azonos fiókkal voltunk bejelentkezve iPhone-on, iPaden és MacBookon akkor a már ismert hálózatokat mind a három felismerte függetlenül attól, hogy melyiken adtuk meg a jelszót. Például, ha valaki bejelentkezett egy egyetemi hálózatra az iPhone-ján, akkor a MacBookja is automatikusan csatlakozott.

 

A Wi-Fi jelszó megosztásával viszont megszűnik majd a szívás, ha átjönnek a haverok (az iOS 11 kompatibilis készülékek esetében). Amikor valaki csatlakozni akar majd a Wi-Fi-re, akkor a közelben lévő és már a hálózaton rajta lévő telefonokon egy ablak fog felugrani (ami nagyon hasonló ahhoz, mint amit az AirPods párosításánál látunk), aminek a segítségével átlökhetjük a jelszót a többieknek. Egy koppintással az iPhone vágólapra helyezi a jelszót és elküldi, a másik iPhone pedig automatikusan csatlakozni fog.

Persze nem fog állandó kérelem felugrálni: ha valaki elsétál a házunk előtt és Wi-Fire vadászik, közel kell majd egymáshoz tartanunk az iPhone-okat ahhoz, hogy csatlakozhasson a másik a hálózathoz. Valószínűleg hasonló elven fog ez is működni, mint amikor az iPhone-t az Apple TV fölé tartjuk az első beüzemelésnél, és úgy csatlakozik az Apple TV a Wi-Fi-re.

További iOS 11-es újdonságokról a WWDC dossziéban olvashattok, ha pedig az Apple-lel kapcsolatos érdekességekre szomjaztok, akkor a Shuffle-ben mindig friss híreket találtok.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!