imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem kellenek Adele CD-i az Apple-nek


Adele Laurie Blue Adkins, ismertebb nevén Adele angol énekes és dalszerző 25 éves korára mindent elért, amit lehetett: Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjat nyert, és még lovaggá is ütötték. Mindez hidegen hagyja az Apple-t.

Nem helyezik ki és árusítják Adele hamarosan megjelenő 25 című albumát az Apple Store-okban. Nem, ez nem április 1-jei tréfa, hanem állítólag tényleg ezt szerette volna az énekesnő. Amikor 2008 januárjában bemutatták a CD-olvasóval nem rendelkező első generációs MacBook Airt, akkor sokan sápítoztak az Apple lépésén, hogy hogyan képesek kihajítani ezt a formátumot a kukába.

Tegye fel a kezét, aki valamiért CD/DVD-t vett mostanában a kezébe, úgy, hogy erre nem kényszerítette senki. Nem hiszem, hogy sokan vannak. A felhő- és streamszolgáltatások korában eljárt az idő e fölött a hordozó fölött, megsirattuk, eltemettük. Most valami hasonlóval próbálkozik a cég az új MacBookon található USB-C csatlakozóval, és a fogadtatás nagyjából hasonló volt, mint anno. Meglátjuk, kinek lesz igaza.

Régi MacBook Pro, új MacBook Pro Retina | Forrás: Macworld
Régi MacBook Pro, új MacBook Pro Retina. A különbség kézzel tapintható. | Forrás: Macworld

Egyszóval Adele a CD-je árusítását kérte a – nem mellesleg az iTunes Store-t is kitaláló – Apple-től. Pontosabban az őt képviselő William Morris Endeavor ügynökség, amelyik épp tárgyalásokat folytat egy 30 millió dolláros szponzorációs csomagról is. Ez a tízszerese annak, amivel általában támogatni szokta az Apple a hasonló zenei turnékat. Kérdés mivel játszották volna le a CD-t az Apple Store-okban, lévén már egyik Macben sincs ilyen olvasó. A New York Postnak így nyilatkozott egy bennfentes:

Adele csapatának kicsit földhözragadtabbnak kéne lennie, hisz egy olyan művészt képviselnek, akinek nem sok tapasztalata van arról, hogy milyen vállalati partnerekkel együtt dolgozni.

A november 20-án megjelenő 25 albumról már meg is jelent az első single, a Hello, ami rövid, egy hetes pályafutása alatt már 130 millió YouTube megtekintést, és 22 millió Spotify lejátszást gyűjtött össze.

Az album már előrendelhető iTunes Store-ban.

A Cult of Mac újságírója meg is jegyzi, hogy ő az Apple helyében támogatná az énekest, csupán a turné idejére kéne megváltoztatnia a nevét iDele-re, miközben egy Apple Watch-ról olvassa fel a dalszöveget.

Forrás: Cult of Mac, Independent

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!