imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz idén iPhone 8?


Annyira ellentmondásos hírek érkeznek az új iPhone-ról, hogy már a legolvasottabb híroldalaknak sem hihetünk. Na de mi az igazság?

A címben szereplő szavak egy kérdőjellel egészen mást jelentenek, mint kérdőjel nélkül. A legnagyobb hazai hírportál az index.hu például kérdőjel nélkül ugyanezzel a címmel írt az iPhone 8-ról:

Nem lesz idén iPhone 8

Így, kijelentő módban. Védelmükre szóljon, hogy ők a Verge-től vették az infót (akik egyébként feltételes módban írták meg), a Verge viszont a Bussines Insiderre hivatkozik, ők pedig a Deutsche Bankra, akiknek nem igazán tudjuk mennyi köze lehet az Apple-höz.

Tegyük kicsit tisztába a dolgokat. Rengeteg hír, pletyka, találgatás övezi iPhone-t, tehát biztosra nagyjából semmit nem tudhatunk, talán csak annyit, hogy lesz új iPhone. Se a nevet nem tudjuk még, sem azt, hogy pontosan hogyan fog kinézni. Nagy valószínűséggel persze ki lehet jelenteni, hogy egy OLED kijelzős készülékre számíthatunk, előlapba integrált Home gombbal, vertikális kamerákkal, vezeték nélküli töltéssel. Ezekről írtunk már korábban is, a legtöbben biztosan olvastátok is. Ha mégsem, akkor klikk ide.

Mostanában tényleg felröppentek hírek, melyek gyártási nehézségeket említenek. Több forrás szerint is, gond lehet az új iPhone gyártása körül, ami pedig késleltetheti a piacra kerülést. Többek közt a kijelzőbe integrált Touch ID is lehet a problémák forrása, ezzel kapcsolatban is csak homályos infókra és találgatásokra hagyatkozhatunk.

De vajon mennyi az esélye, hogy 2018-ra csúszik át az új iPhone? Véleményem szerint ez egyszerűen nem történhet meg. Ha mégis megtörténne, az nagyon keményen megreccsentené az Apple-t, hiszen az őszi-karácsonyi szezont új iPhone nélkül letolni… Nos, szerintem mindenki el tudja képzelni mennyire ciki lenne ez az Apple-nek, nem beszélve azokról a súlyos milliárdokról, amit a kieső eladások miatt bukna el az Apple és persze a befektetők. Ezt el lehet játszani egy Mac Próval, de nem az iPhone-nal, ami az Apple forgalmának és nyereségének 60 százalékát adja.

Tim Cook épp tegnap nyilatkozta, hogy az iPhone 8 pletykák miatt megálltak az iPhone eladások, mivel egyre többen várnak az új modellre.

Még nem mélyedtem el a témában különösebben, nem volt időm tanulmányozni, de általánosságban elmondhatom, azt látjuk, hogy egy kicsit stagnálnak az iPhone-eladások, ami szerintünk a szokásosnál korábbi és sokkal gyakoribb, jövőbeni iPhone-ról szóló pletykáknak köszönhető. Tisztán látszik, hogy ez történik, és hogy ez lehet az adatok mögött.

Mi várható tehát? Ha gondok is akadnak a gyártással, véleményem szerint, akkor is be fogják mutatni az új iPhone-t idén ősszel. Dollárban változatlan árakon. Nem lesz 7s, hanem a keret nélküli OLED kijelzős ütős modell következik majd. Ezt bemutatják szokás szerint valamikor szeptemberben, majd 1-2 héten belül elindul a forgalmazás, de 99 százalék, hogy 2018 elejéig hiánycikk lesz a készülék.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!