imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz jack az iPad Próban?!


Úgy tűnik, az Apple tovább veri a szeget a 100 éves csatlakozó koporsójába és mostantól már nem csak az iPhone-okról, hanem a táblagépekből is hiányozni fog a port.

Még jól emlékszünk, hogy 2016-ban, az iPhone 7 bemutatásakor általános megrökönyödést váltott ki, hogy az Apple száműzte a mindenki által szeretett és gyakran használt csatlakozót az iPhone-ból. Azóta már volt időnk felocsúdni a rémületből és belátni, hogy ha nem is mindig a legkényelmesebben, de simán együtt lehet élni a változással. Most, a megbízható információiról ismert Macotakara belengette, amit már 2016-ban is lehetett sejteni:

nem az iPhone lesz az egyetlen jack-hiányos készülék az Apple termékpalettáján.

A következő áldozat a blog szerint az iPad Prók következő generációja lesz. Ezek mellé ráadásul elvileg adapter sem fog járni – gondolom nem fért már bele az árba a 100 forintos kábeldarab. Amúgy ez lesz az az iPad széria, ami ezen felül is elég sok izgalmat tartogat, hiszen az a hír járja, hogy mindegyik modell Face ID-vel és nagyon vékony kávával érkezik majd a felhasználókhoz. Utóbbival kapcsolatban kisebb hitvita is kibontakozott már: nem mindenki szerint lesz így kényelmesen használható a készülék. Meglátjuk.

A Macotakara azon túl, hogy kiszögelte öreg barátunk, jack gyászhírét a falu hirdetőtáblájára, további részleteket is közölt a készülékek fizikai paramétereivel kapcsolatban. Eszerint az új 10,5 inches modell egy 247,5 mm x 178,7 mm x 6 mm területet fog kiszakítani a térből, a mostani 250,6 mm x 174,1 mm x 6,1 mm helyett; a 12,9 inches testvére pedig 280 x 215 x 6,4 millimétert a 305,7 x 220,6 x 6,9 helyett.

Látható tehát, hogy szemben a kávamentes iPhone-oknál tapasztalható tendenciával, táblagép vonalon a kijelzőtechnológia nyújtotta lehetőségeket a fizikai méret csökkentésénél fogja kamatoztatni az Apple, nem pedig a képernyőméret növelésél.

Forrás: 9to5Mac, The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!