imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Nem lesz jack az iPad Próban?!


Úgy tűnik, az Apple tovább veri a szeget a 100 éves csatlakozó koporsójába és mostantól már nem csak az iPhone-okról, hanem a táblagépekből is hiányozni fog a port.

Még jól emlékszünk, hogy 2016-ban, az iPhone 7 bemutatásakor általános megrökönyödést váltott ki, hogy az Apple száműzte a mindenki által szeretett és gyakran használt csatlakozót az iPhone-ból. Azóta már volt időnk felocsúdni a rémületből és belátni, hogy ha nem is mindig a legkényelmesebben, de simán együtt lehet élni a változással. Most, a megbízható információiról ismert Macotakara belengette, amit már 2016-ban is lehetett sejteni:

nem az iPhone lesz az egyetlen jack-hiányos készülék az Apple termékpalettáján.

A következő áldozat a blog szerint az iPad Prók következő generációja lesz. Ezek mellé ráadásul elvileg adapter sem fog járni – gondolom nem fért már bele az árba a 100 forintos kábeldarab. Amúgy ez lesz az az iPad széria, ami ezen felül is elég sok izgalmat tartogat, hiszen az a hír járja, hogy mindegyik modell Face ID-vel és nagyon vékony kávával érkezik majd a felhasználókhoz. Utóbbival kapcsolatban kisebb hitvita is kibontakozott már: nem mindenki szerint lesz így kényelmesen használható a készülék. Meglátjuk.

A Macotakara azon túl, hogy kiszögelte öreg barátunk, jack gyászhírét a falu hirdetőtáblájára, további részleteket is közölt a készülékek fizikai paramétereivel kapcsolatban. Eszerint az új 10,5 inches modell egy 247,5 mm x 178,7 mm x 6 mm területet fog kiszakítani a térből, a mostani 250,6 mm x 174,1 mm x 6,1 mm helyett; a 12,9 inches testvére pedig 280 x 215 x 6,4 millimétert a 305,7 x 220,6 x 6,9 helyett.

Látható tehát, hogy szemben a kávamentes iPhone-oknál tapasztalható tendenciával, táblagép vonalon a kijelzőtechnológia nyújtotta lehetőségeket a fizikai méret csökkentésénél fogja kamatoztatni az Apple, nem pedig a képernyőméret növelésél.

Forrás: 9to5Mac, The Verge

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!