imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem is lesz olyan nagy a 6,5 inches iPhone X Plus


A japán Mac Otakara blog próbált most rendet tenni az ezévre esedékes, rendesen összekuszálódott iPhone-ok méretei közt. Végre harmóniába került a józan ész és a várt méret. Nagyjából…

Most, hogy a Ming-Chi Kuo, az Apple pletykák királya elhagyta trónját eléggé megfogyatkoztak a megbízható, beszállítói láncról érkező információkkal rendelkező hírforrások. Mark Gurmanon kívül nem is nagyon tudnánk más A-listás elemzőt említeni, de szerencsére a B-listában is vannak még használható vonalak, akiknek többé kevésbe hihetünk – persze némi szkepticizmus megfűszerezve. Ezek egyike a japán Mac Otakara techblog, akik a múltban többször is fején találták már a szöget, ha jövendőbeli Apple-termékekre került a sor.

Tőlük érkezett most a „ megbízható forrásból“ származó hír a 2018-ra várható három iPhone fizikai méreteivel kapcsolatban, amely végre kicsit rendet rak az összekuszálódott centiméterek közt. Ahogy azt már jó ideje tudjuk, idénre egy 5,8“-es iPhone X folytatást, ennek 6,5“-es nagytestvérét, valamint egy 6,1“-es LCD-s belépő modellt várunk. A nagy kérdés már csak az volt, hogy ez vajon mekkora fizikai méretet jelent.

Az 5,8 inches modellre nincs sok gondunk, mivel az elvben szinte ugyanabban a házban fog érkezni, mint a mostani iPhone X. Az egyedüli különbség a blog szerint a vastagságban adódik majd, hiszen a nagyobb szenzornak köszönhetően a kamera valamivel jobban ki fog lógni a megszokottnál (meh).

Ezzel szemben a Plus változat már több fejtörést okozott. 6,5“ az piszok nagy egy telefonnak, nem is olyan régen ezzel már bőven a phablet kategóriában lehetett volna nevezni (na, kinek volt még 7“-es tabletje?). Az adaptálódásban persze nem elhanyagolható szerepe van annak is, hogy a kávamentes kialakításnak köszönhetően a fizikai méret már nem kell feltétlen hatalmasnak lennie. Ettől függetlenül még erősen kérdéses volt, hogy mekkora lehet majd a valóságban ez a 6,5“-es OLED modell. A Mac Otakara szerint

szinte pont akkora mint bármelyik Plus változat.

Itt is egyedül a vastagságban térhet majd el a két testvér, a vaskosabb kamera 0,2 millimétert dobhat majd a készülék derékbőségén, 7,5 mm-ről 7,7 mm-re hizlalva. Ez pont az a kategória, amit Jony Ive-on kívül senki nem fog érzékelni a gyakorlatban. Ezzel tehát tisztázódott is a kérdés: a fizikai méretek gyakorlatilag változatlanok maradnak, ami jó hír, nem mertem volna megesküdni rá, hogy nem fog egy lépéssel közelebb kerülni a ping-pong ütők alfajához a Plus.

A 6,1“-es kistestvért azonban még továbbra sem sikerült tökéletesen elhelyezni térben és időben. Minek egy harmadik méretkategória bevezetése? Miért nem jó az 5,8“-es ház? Bár megnyugtató válasszal nem szolgáltak, a blog szerint könnyen lehet, hogy a 6,1“ „valamivel kisebb lesz“. Hogy ez mit takart, azt a fene se tudja, a józan ész reményében én bízom benne, hogy az 5,8 inchet. Csak akkor meg miért beszélt mindenki 6,1“-ről idáig? Lehet, hogy a Plus házába csomagolják majd valamekkora kávát megtartva?

Nos, szeptemberben kiderül…

Forrás: MacRumors

Végre befutottak a PRODUCT(RED) iPhone 8 és 8 Plus készletek az iSTYLE raktáraiba, mostantól szabad a rablás. Írásunkat a készülékről itt olvashatjátok.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!