imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz több drónvideó az Apple Parkból


Legalábbis legálisan biztosan nem. Az Apple új biztonsági csapatot alakított a Park fölött drónt reptetők lekapcsolására. Búcsúzóul nézzük meg az egyik utolsó videót, ami a cuperinói űrhajóról készült.

Amennyire vissza tudtam követni, 2014 szeptemberében vette kezdetét a Red által jegyzet, az akkori nevén Apple Campus 2-ről készült drónvideós sorozat. Azóta lassan eltelt három év, a friss videókról pedig hellyel közzel minden hónap elején beszámoltunk. Időközben egyre jobbak lettek a felvételek, újabb pilóták csatlakoztak a buliba, sőt még a drónok fejlődését is nyomon követhettük (az első videóban még egy DJI Phantom 2 repkedett).

Nagyon úgy néz ki, hogy ez a már-már hagyománnyá váló sorozat most a végére ért, aminek megvannak az érthető okai. Kezdetben a felvételeken csak a gépek és egy rakat poros terület látszódott, nyilvánvalóan nem sok vizet zavart a dolog. Most viszont, hogy lassan befejeződik az Apple Park építése és a dolgozók egy része is beköltözött, már nem látják olyan szívesen a drónokat.

Amerikában alapvetően a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (Federal Aviation Administration [FAA]) szabályozza, hogy hol és kiknek szabad repkedni. Az Apple Park területe alapvetően a zöld zónába tartozik, feltéve ha a pilóták betartják a szabályokat (nem mennek ~100 méternél közelebb az épületekhez, folyamatosan vizuális kontaktust tartanak az eszközükkel stb.). Ugyanakkor, ha az Apple bizonyítja a hivatalnak, hogy a drónok zavarják a működést, vagy megsértik a Kalifornia magánéletre vonatkozó törvényeit, akkor azonnal kizárásra kerülnek a területről.

Úgy tűnik, az Apple-nek sikerült valamelyik pont alapján kiharcolni a hivatalnál, hogy korlátozzák a drónrepüléseket, sőt, rögtön egy külön erre a célre létrejött biztonsági szolgálatot is alakítottak. Az egyik pilótát a napokban már ennek a csapatnak az egyik tagja állította le a videózásról, szóval valószínűleg több (legálisan készült) légifelvételt már nem fogunk látni a területről.

Bánatunkat enyhítendő, nézzük meg az egyik utolsó videót Matthew Roberts jóvoltából. A 4K-s anyagon jól látszik a gyakorlatilag kész Steve Jobs Theather, a már csak a vízre váró belső tavacska, az egyre gyarapodó faültetvény, valamint a személyes kedvencem, a 100 éves csűr is elnyerte végső formáját.

Szép volt, jó volt a három év, mostantól már leginkább csak olyan tartalmakat tudunk majd közölni, amelyeket az Apple hivatalosan közzétesz. Ha csak valamelyikőtők nem él a közelben és küld nekünk exkluzív anyagokat ????.

Forrás: iDownloadBlog

Nem is olyan régen beszámoltunk egy exkluzív riportról az Apple Parkból, amit minden érdeklődőnek jó szívvel ajánlunk, valóban sok érdekességre derült fény. Akiket inkább az Apple termékei hoznak lázba, az nézzen rá a most akár 67%-kos kedvezménnyel beszerezhető Apple Watch kínálatra.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!