imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz több Macworld Expo?


Nem sokkal azt követően, hogy az IDG bejelentette, hogy 30 év után megszünteti a Macworld magazin nyomtatott változatát (mely a legrégebbi ilyen sajtótermék volt), úgy tűnik, a legendás Macworld Expo is hasonló sorsra jut – legalábbis jövőre biztosan nem tartják meg a neves eseményt.

A Macworld Expón számos rendkívül fontos terméket, szolgáltatást, egyebet jelentett be az Apple az évek során. A konferenciát 1985-től tartották meg rendszeresen. 2009-től aztán az Apple kiszállt a rendezvényből, és saját eseményeiken mutatták be az újdonságokat. Valószínűleg ez volt az első szög a Macworld koporsójába, bár azért 5 további évig még elműködgetett a kiállítás.

Mit is „köszönhetünk” a Macworldnek? 1997-ben itt jelentette be Steve Jobs, hogy a Microsoft 150 millió dollárt fektet az Apple-be. Itt mutatkozott be az Apple új generációs operációs rendszere, a Mac OS X 2000-ben, az iTunes 2001-ben, és a Safari 2003-ban. A szoftverek mellett jelentős hardverbemutatóknak is helyt adott a konferencia: 2004-ben itt mutatkozott be az iPod mini, és 2007-ben az Apple történetének talán legfontosabb bemutatóján Steve Jobs leleplezte az első iPhone-t:

A show rendezői nem tervezik véglegesen leállítani a Macworld Expók hosszú sorát, bár tény, hogy egy ilyen kihagyás után nehéz lehet talpra állni. Paul Kent az IDG-től ezt nyilatkozta a hírrel kapcsolatban:

A Macworld/iWorld konferenciában egy kis kihagyás lesz, a tervektől eltérően nem tartjuk meg 2015-ben. Az Apple üzleti életben való jelenlétével foglalkozó MacIT eseményünk ettől függetlenül megrendezésre kerül, a részletekkel kapcsolatban a következő hetekben jelentkezünk.

A szervező szerint tehát nem végleges a leállás, a nyomtatott Macworld volt főszerkesztője, Jason Snell azonban sokkal borúlátóbb – persze ez érthető is, hiszen most szűnt meg a magazinja:

Technikailag ezt ugyan »szünetnek« hívják, de szerintem érdemes arra számítani, hogy a Macworld Expo nem fog visszatérni eddigi formájában. Talán valamilyen más módon igen – nagyon sok nagyszerű Apple-lel kapcsolatos rendezvény létezik – de azért megvannak a kételyeim.

Az biztos, hogy a Macrworldre mostanában rájár a rúd. Talán túl gyorsan változik az Apple világa és a cég profilja, illetve stílusa, és nem tudtak ezzel lépést tartani.

Forrás: The Verge. Borítókép: Gigaom.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!