imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz többé 3 hónap ingyen Apple Music?


Május közepétől kezdve egyes országokban fizetni kell azért, hogy kipróbálhasd az Apple, eredetileg három hónapos tesztidőszakkal rendelkező streaming szolgáltatását. Itthon első körben megúsztuk. Egyelőre…

Amikor 2015-ben nagy várakozások kíséretében útjának indult az Apple Music, egészen rendhagyónak számított az, hogy az Apple extrém hosszú, 3 hónap próbaidőt ad ingyen zenekedvelő vásárlóinak. Rendhagyóságát akár még botrányosnak is érthetjük: a felhasználók nyilvánvalóan örültek, a zenészek viszont finoman szólva sem rajongtak az ötletért.

Persze, azért részben jogos volt a Taylor Swift által kirobbantott mini forradalom, hiszen az Apple-nek olyan elképzelései voltak az ingyen próbaidőszak költséghatékonnyá tételéről, hogy a zenészek számára sem fizetnek egy kanyi vasat sem ez idő alatt. A történet szerencsére megnyugtató befejezéssel ért véget: az Apple fizetett, Taylor Swift pedig ellenségből exkluzív előadó lett. Nekünk pedig megmaradt a három hónap ingyen Apple Music. És egy percre már el is hittük, hogy ez így fog maradni örökre…

Taylor Swift

Most azonban baljós hírek ütötték fel a fejüket. Május 14-étől kezdve Ausztráliában, Svájcban és Spanyolországban már fizetni kell az eddig ingyenes próbaidőszakért, még ha csak egy jelképes összeget is (1 dollár/svájci frank/euró). Nem vagyok marketinges, de ha jól sejtem, nem szokták szeretni a felhasználók, ha fizetős lesz valami, ami eddig ingyen volt.

Nem gondolom, hogy ebből a három országból a párszáz forintos díjaknak köszönhetően olyan mértékű profit fog keletkezni, amit ne lehetne simán elengedni, de lássuk be, az Apple-nek azért ezen kívül is van pár nehezen értelmezhető árazási megoldása. De mégiscsak nekik van lassan 1 billió dolláros piaci értékük, valószínűleg tudják, mit csinálnak.

Arról, hogy miért döntöttek így, semmit sem tudunk, így abban sem lehetünk biztosak, hogy nem fogják-e a többi országra is kiterjeszteni az árváltoztatást a jövőben. Mindenesetre itthon egyelőre változatlan a helyzet.

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!