imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz többé 3D Touch?


Ming-Chi Kuo legújabb jelentésében ismét megerősítette, illetve kibővítette korábbi jóslatát, miszerint költséghatékonysági okokból kikerült a 3D Touch funkció az „olcsó“ iPhone-ból. Hamarosan az összes többi iPhone is követheti…

Már az év eleje óta nagyfokú bizonyosággal tudható, hogy idén három iPhone kerül majd bemutatásra. A trio egyike pedig egy 6,1“-es LCD-kijelzős, de cserébe az iPhone X árához képest jóval olcsóbb iPhone, ami egyfajta szerelemgyereke lehet majdaz iPhone 8 és X párosának funkciók tekintetében. Kuo korábban már megmondta, hogy ebbe a modellbe ne várjunk 3D Touchot – most hozzátette a részleteket is.

A jelentés szerint a szóban forgó modell „frissített“ kijelzővel fog érkezni. Ez alatt egyfajta technológiai mókolást kell érteni, aminek része az is, hogy az LCD-t ezúttal 6,1“-re és kávamentesre kell faragni, amiben korábban még nem volt tapasztalata az Apple-nek. Az új kijelző pedig új, magasabb gyártási költségeket is magával hozhat Kuo szerint, 23 dollárról 26-re emelve a panelek darabárát.

Abból ítélve, hogy az iPhone több, tízmilliós példányszámban szokott fogyni világszerte, ez a 3 dolláros difi már elég komoly veszteséget jelentene vállalat szinten ahhoz, hogy ne nyeljék be csak úgy egyszerűen. Mit van mint tenni, valahogy csökkenteni kell tehát a költségeket. A problémára az Apple azt találta ki, hogy nemes egyszerűséggel

kihagyja a 3D Touch-ot a belépőmodell LCD paneleiből.

Ha jobban belegondolunk igazából teljesen érthető lépésről van szó. Ha már kompromisszum, akkor nyilván olyan kell, ami a legkevesebb felhasználónak okoz szívfájdalmat. A 3D Touch pedig bemutatása óta folyamatos két részre osztotta az Apple tábort: rendszeresen használókra, és „soha az életben nem vettem még hasznát“-okra. Adja magát tehát, hogy ez a funkció kerüljön süllyesztőbe először, ha már valamit feltétlen kell választani.

De, hogy ne csak adjunk, kapunk is. Kuo szerint az új kijelző úgynevezett Cover Glass Sensor (CGS) technológiát fog használni. Ennek értelmében az érintősérzékeny modul a kijelzőből (in-cell technológia) felvándorol majd a borítóüveg felületére, egy speciális, vékony filmréteggel egyetemben. Ez utóbbi funkciója még nem ismeretes, az viszont biztos, hogy maga az eljárás, egy sokkal világosabb, az ütéseknek jóval ellenállóbb panelt fog eredményezni.

Ha a 3D Touch szerelmesei túl vannak az első sokkon, rögtön készülhetnek is a másikra: a jelentés szerint elképzelhető, hogy az Apple a teljes 2019-es iPhone szériából kihagyja majd a funkciót. Gondolom ez részben attól függ, mekkora lesz a felháborodás a 6,1“-es modell esetében idén. A CGS technológia elvileg mindegyik idei modellt érinti majd.

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!