imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesz többé Apple Music Festival


A Music Business Worldwide értesülései szerint az Apple véget vethet az egyébként töretlen sikerű zenei fesztiváljának. Az okok ismeretlenek, egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi állhat a lépés hátterében.

Az akkori nevén még iTunes Festivalt 2007-ben indította útjára az Apple a londoni Institute of Contemporary Artsban. Azóta eddig minden évben megrendezték a kereken 10 alkalmat megélt nagyszabású eseményt, ahová rendszerint a legsikeresebb, legaktuálisabb sztárfellépőket tudták leszervezni. Ha igazak a Music Business Worldwide információi, akkor nem lesz többé zajos az ikonikus Roundhouse (a fesztivál új helyszíne) az Apple szervezésében.

Az Apple Music Festival rendszeres helyszíne, a londoni Roundhouse. | Kép forrása: Roundhouse

A döntés okai homályosak. Látszólag semmi nem indokolja, hogy véget vessenek egy jól működő, sikeres sorozatnak. Találgatások arra gyanakodnak, hogy az Apple többnapos rendezvények helyett inkább az „egyéjszakás”, monumentálisabb showműsorokra fókuszálna. Ilyen irányú előjeleket már láttunk korábban is. A kezdetben egy hónapos fesztivált egy huszárvágással 10 naposra redukálták két éve, és úgy néz ki, most egy lépéssel még tovább mentek.

A hagyományosan szeptemberben megrendezett esemény eredetileg az iTunes-os vásárlások felpörgetésére szolgált. Akkoriban természetesen a zenei streamingszolgáltatások még egyáltalán nem léteztek, így teljesen más súlya volt egy ilyen zenei megmozdulásnak. Története során az iTunes Festivalon több mint 550 előadó lépett fel megközelítőleg félmillió helyszíni, illetve több tízmillió, az eseményt online követő rajongó előtt. Az Apple Music indulásával a fesztivál is új nevet kapott, és csak az előfizetők követhették élőben a koncerteket a készülékeiken.

Az Apple kiváló érzékkel szervezte meg a felhozatalt. A legtrendibb, aktuális sztárok mellett mindig volt helye egy-egy régi motorosnak is. Tavaly Calvin Harris és társai mellett ott volt például Elton John, tavalyelőtt pedig az egynyári One Direction mellé befért egy Chemical Brothers is.

Úgy tűnik, ennyi volt a dologban, az Apple új vizekre evez.

Forrás: The Verge

Ha már szóba jött az Apple és a zene. Olvastad reggel, hogy az Apple által felvásárolt Beats kiadta legújabb Studio szériáját, W1 chippel, adaptív zajszűréssel és zárt kialakítással? Ha kisebb méretre utazol, akkor érdemes gyakran figyelmed az AirPods készleteket, hátha befut egy újabb szállítmány.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!