imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lesznek többé műanyag zacskók az Apple Store-okban


A márciusi keynote-on az Apple külön részleget szentelt annak, hogy bemutassa: mit tesznek ők azért, hogy jobb állapotban hagyják maguk mögött a világot, és hogy megóvják a környezetet. A 9to5Mac hozzájutott egy belső levelezéshez, amiből kiderül: április 15-től eltűntetik a műanyag zacskókat az Apple Store-okból, és csak papír zacskók lesznek, melyek 80%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek.

Talán nem kell hosszasan ragozni azt, hogy miért rossz a műanyag, pontosabban annak silány, ipari méretű fogyasztói felhasználása: az eldobható (?!?) zacskó, tasak, szatyor és társai. A lebomlási idő, vagy az óceánban emiatt fulladozó teknősök részletezése mellett/helyett nézzétek meg ezt a lassan 6 éves, de még mindig aranyat érő kisfilmet, amit az Oscar-díjas Jeremy Irons narrál.

A dolgozóknak kiküldött körlevélben április 15-ét jelölik meg a váltás dátumaként, de azért hozzáteszik, hogy amennyiben marad még raktáron műanyag zacskó, akkor azt kiadhatják. A papír tasakokból kétfajta méret lesz, közepes és nagy, és arra kérik az eladókat, hogy először mindig kérdezzék meg a vásárlót, hogy egyáltalán szüksége van-e rá, azaz ne adják oda automatikusan. Az Apple biztosan sokat fog tenni azért, hogy az új papírtasakok is kellően dizájnosak legyenek. Elég arra gondolni, hogy az Apple Watch bemutatásakor színes fülekkel látták el a papír táskákat.

apple-watch-bag-szines

Az Apple ezen kívül ajándékkártyákat oszt azoknak a vásárlóinak, akik használt iOS-eszközüket újrahasznosítás céljából leadják egy Apple Store-ban. Ezek a kártyák is újrahasznosított papírból készülnek. Pár napja az Amazon, a Google, a Microsoft és más cégek mellett az Apple is támogatásáról biztosította Barack Obama elnököt és az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökséget (Environmental Protection Agency – EPA), hogy keresztülvigyék az új emissziós szabályozást. Lisa P. Jackson, az Apple jelenlegi, környezetvédelemért és közösségi kezdeményezésekért felelős alelnöke egyébként 2009 és 2013 között az EPA igazgatója volt, onnan ment át az Apple-höz.

A keynote teljes környezetvédelemmel foglalkozó részét – Liam bemutatásával együtt – itt tudjátok megnézni:

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!