imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem nyomtat több fotót az Apple


Egy nagyon régi szolgáltatástól szabadulnak meg a cupertinóiak: nem lehet többé a Fotók alkalmazásból fényképet előhívatni. Fogadjunk, hogy eddig a létezéséről sem tudtál.

Ami egész egyszerűen azzal magyarázható, hogy iOS-en nem létezik ez a szolgáltatás, illetve Magyarországon egyébként sem elérhető. Sok évvel ezelőtt, amikor még manuális emberek éltek a Földön, manuális élettel és olyan faék egyszerű gondolkodással, hogy fényképeket hívattak elő, az Apple kitalálta, hogy integrál egy ilyen szolgáltatást az iPhoto alkalmazásba.

Készítettek néhány sablont és egy nagyon egyszerű szerkesztő felületet, amivel naptárakat és mindenféle vackot lehetett kreálni. Csupa olyan dolgot, amire az OLED panelek világában egyáltalán nincs szükségünk, de belátható időn belül biztos, hogy elpusztul tőle a bolygónk. Nem tudom, hogy az amúgy nagyon zöld életvitelt folytató Apple belátta a tényt, hogy ez pazarló. Vagy 2018-ra tényleg eljutottunk oda, hogy mindenki felfedezte már az iCloudot és a sárgásodó albumok helyett az Apple TV-jén nézegeti a családi fotókat.

A viccet félretéve valószínűleg annyira réteg szolgáltatásról van szó, amit inkább kisebb manufaktúráknak érdemes csinálni, nem pedig a világ legnagyobb tech vállalatának. Jó hír, hogy nem kell teljesen temetnünk ezt az opciót, ugyanis egyrészt a szeptember 30-ig leadott rendeléseket még teljesíti az Apple. Másrészt egy API-val lehetőséget biztosítanak, hogy 3rd party szolgáltatásokat vegyünk igénybe a megszokott menüpont alatt.

Így hamarosan bekerülnek azok a szolgáltatók is amelyeken keresztül akár Magyarországra is rendelhetünk. A hasonló témakörbe tartozó cégek eddig az App Store-on keresztül vették fel a rendeléseket, mint a Wix, Mimeo Photos, GoodTimes, WhiteWall vagy a Shutterlfy. A macOS Mojavét használóknak, már be is harangozta az Apple ezeket a szolgáltatásokat az editorial szekcióban.

A fényképelőhívás szolgáltatást a következő helyen találjuk:

  1. Válassz ki néhány képet a Fotók alkalmazásban
  2. Fájl > Létrehozás > Nyomtatványok
  3. Válassz ki egy nyomtatási formát
  4. Majd a méretet és készen is vagy

A jövőben ennek a helyét veszik át az egyéb fotó szolgáltatások.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!