imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem oldja fel az Apple Watchod a Maced? Ezeket a lépéseket kövesd!


Faramuci helyzet, amikor porszem kerül a gépezetbe és az addig tökéletesen működő funkciók egyszer csak elkezdenek nem működni. Néha előfordulhat, hogy az Apple Watch-od hátat fordít a laptopodnak. Ha ebben a cipőben jársz, akkor kövesd az itt leírtakat.

Mindenek előtt ellenőrizd, hogy biztosan aktiválva van-e a Maceden az Automatikus feloldás. Béta szoftverek letöltése majd visszaállítása esetén az ehhez hasonló beállítások olykor összegabalyodhatnak. Előfordulhat, hogy egyszerűen a tudtod nélkül kikapcsolt állapotban van a funkció és nem kell tovább keresgélni a probléma okát. Az erre vonatkozó beállításokat a Rendszerbeállítások között találod, ha pedig már belekezdtél, akkor ellenőrizd, hogy aktiválva van-e a kétlépéses hitelesítés az Apple ID-on, ez is okozhat zűrzavart.

Ha ezzel megvagy és még mindig nem nyílik magától a Mac, akkor folytassuk a vezeték nélküli kapcsolatok ellenőrzésével. Két dolgot kell figyelnünk: Wi-Fi és Bluetooth. Az Automatikus feloldás abban az esetben működik, ha a két eszköz azonos (stabil) hálózaton van. Nyilván ez is egy olyan dolog, amit alapesteben nem figyel az ember, általában a Wi-Fi szokott bekavarni azzal, hogy a kettő közül valamelyik önállósodik. Ha mégiscsak az óra ludasságára gyanakszol, akkor érdemes teljesen kikapcsolni az antennákat. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha Repülő módba rakod.

Macen szintén kapcsold ki a Wi-Fit és a Bluetooth-t, majd vissza. Hogy teljes legyen a kép, egy újraindítás sosem árthat. Ha még mindig nem oldódna meg a kálvária (bár ezen a ponton, már jó eséllyel belebotlottál a megoldásba), akkor kapcsold szét az Apple Watch-od a telefonodtól, hiszen tulajdonképpen ez a közvetlen csatlakozási pont. Amint újracsatlakozol nagy valószínűséggel a hiba is elhárul. Persze akadhatnak speciális esetek, ha komolyabb rendszerhibába vagy visszatérő bugba botlottál, akkor írd meg kommentben, hátha mi vagy a többi kommentelő tud rá adni egy tuti tippet.

Ha több trükkre, rejtett funkcióra vagy parktikára vagy kíváncsi, akkor a Tippek rovatunkat neked találtuk ki. Itt új felhasználók és haladók is bogarászhatnak a szintjüknek megfelelő cikkek között.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!