imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem szeretik az alkalmazottak az Apple Park irodáit


A hálátlan dolgozóknak nem tetszik, hogy hatalmas egylégterű irodahelységekben kell termelniük a dollármilliókat, máris visszavágynak az Infinite Loop kis kuckóiba. Vannak, akik már felmondással fenyegetőznek. First World Problems rovatunk következik.

Amikor az ember (cég) a kisujját nyújtja, rögtön az egész karja kell. Az Apple verejtékes munkával összekapargatott körülbelül 5 milliárd dollárt, és ahelyett, hogy elbulizták volna, építettek az alkalmazottaiknak egy gigantikus luxus Apple-űrhajót. Erre azok a szemtelenek ahelyett, hogy örülnének, hát nem nekiállnak panaszkodni?!

Viccet félretéve, a probléma valós. Olyannyira, hogy John Gruber, a Daring Fireball szerzője tömeges felmondási hullámot vizionál, már csak az egylégterű irodahelységek miatt. Az egész történetről is tőle értesülhettünk, miután beszélgetős műsorában megosztott pár levelet, amelyeket különböző Apple-alkalmazottaktól kapott. Sőt, állítólag még Johny Srouji alelnök is rendesen kiakadt, amikor meglátta az irodát.

Ilyenekben sínylődnek szerencsétlenek. Mint az állatok…

Úgy hallottam, hogy amikor az emeletek terveit bejelentették, tartottak egy rövid találkozót Johny Srouji csapatával is. Ő felelős az Apple chipjeiért, az A10-ért, az A11-ért, és minden más saját tervezésű chipért. Nyilvánvalóan egy nagyon sikeres, folyamatosan bővülő csapatnak számítanak az Apple-nél, sok felelősséggel a vállukon – mesélte Gruber, majd folytatta.

Amikor Sroujinak megmutatták az emeletet, többé-kevésbé végig ilyeneket mondott: b…meg ezt, b…meg azt, ba…dj meg, ez sz…r. Végül építtetett a csapatának egy külön épületet a Campuson kívül. Ha jól sejtem, azért épült az épület, mert Srouji az asztalra csapott, hogy: B…tok meg, az én csapaton nem fog így dolgozni.

Szívderítő történet, nem? És ez még egy szerencsésebbik eset, hiszen itt végülis megoldódott a probléma a külön épülettel. Azoknak viszont, akiknek nincs ekkora befolyásuk a vállalatnál, kevesebb választása maradt. Ennek pedig az Apple, és végső soron mi, felhasználók ihatjuk meg a levét.

Pedig kívülről ítélve annyira nem lehet rossz itt dolgozni.

Egy 18 éve az Apple-nek dolgozó alkalmazott például arról mesélt levelében Grubernek, hogy valami olyan terméken dolgoznak éppen „amitől az emberek el fogják dobni az agyukat, amikor leszállítják”. Most viszont, hogy nemsokára áthelyezik őket az Apple Parkba, komolyan fontolóra vették, hogy ha nem válnak be a nyitott irodák, akkor a termék befejezésével együtt Apple-ös pályafutásukat is befejezik.

Úgy látszik tehát, hogy nem mindenki osztja a „segítsük elő a csapatok közti együttműködést” típusú épülettervezési filozófiát. Mondjuk ez eleve tipikusan egy olyan gondolat, amit csak azok a multis vezetők találnak ki, akiknek amúgy saját, csendes irodájuk van.

Forrás: Macrumors

Pár hónappal ezelőtt egy exkluzív riport keretein belül pillanthattunk be az Apple Park zugaiba. Érthető módon akkor még nem mesélt ilyen problémákról Jony Ive.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!