imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem tud szabadulni az Apple a Samsung kijelzőitől


Jelentések szerint az LG nem tud sem elég, sem megfelelő minőségű OLED kijelzőt szállítani az iPhone-hoz ahhoz, hogy az Apple felszámolhassa Samsunghoz fűződő függőségi viszonyát. Mi lesz most?

Nagyon korán kiderült, hogy az Apple 2017-es nagy dobása egy OLED kijelzős iPhone lesz, amihez hasonlót még sohasem láthattunk a vállalattól. Nem kellett sokat várni arra sem, hogy biztosra vehessük: a Samsung fogja szállítani a szóban forgó paneleket. Ez persze elsőre meglepőnek tűnhetett, valójában semmi meglepetés nincs benne. Egyszerűen találkozott a kereslet és a kínálat, az Apple-nek kellett kijelző, a Samsungnak meg kellett a kijelzőkből befolyó pénz.

Bár elsőre win-winnek hangzik a helyzet, az Apple szempontjából azért akadtak kompromisszumok és nem (csak) amiatt, hogy ezzel a legnagyobb konkurenciáját feedeli pénzzel. Egyetlen gyártóra támaszkodni egy ilyen kulcsfontosságú komponensnél, nem szerencsés. Mi van ha bármi gyártási hiba történik? Mi van, ha nem bírják majd az iramot? Ha leég a gyár? Arról nem beszélve, hogy így az Apple rendkívül rossz tárgyalási pozícióba került – a Samsung kedve szerint alakíthatta a panelek árát.

Szumma-szummárum, helyzetét belátva az Apple új utak után nézett. Így talált rá az LG-re, mint potenciális gyártó-jelöltre, aki még valamennyi tapasztalattal is rendelkezik OLED ügyben. Adtak is nekik 2,7 milliárd dollárt fagyira OLED kijelzőgyárra, és úgy tűnt, hogy a 2018-as iPhone-oknak már 20%-át az LG fogja ellátni megjelenítővel. Na, hát ez az a terv, ami a Wall Street Journal szerint végül mégsem jött össze…

A lap értesülései szerint az LG komoly gyártási nehézségekbe ütközött. Akkorákba, hogy teljesen szétcsúsztak a határidőkkel és nem fognak tudni felkészülni a júliusban esedékes tömeggyártásra sem. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy az Apple idén is teljesen a Samsungra lesz utalva.

Az az igazság, hogy az LG-nek, ha vannak is tapasztalatai az OLED technológiával, azok leginkább a TV méretű panelekre vonatkoznak. Igaz, a V30 személyében volt már sajátmárkás OLED készülékük, illetve a Google Pixel 2-nek is ők a beszállítói, de előbbinek a minőségét érte sok panasz, utóbbinál pedig orosz rulett, hogy épp jó vagy rossz megjelenítővel szerelt telefont kapsz. Nem nevezhetőek tehát osztatlan sikernek a próbálkozások.

Nem meglepő módon, pár hónap kevés volt ahhoz, hogy a TV-kre, monitorokra specializált LG átképezze magát az übermagas minőségi elvárásokkal rendelkező, százmilliós nagyságrendben fogyó iPhone-ok 20%-ának gyártására.

A leadben szereplő mi lesz most?  kérdésre relatíve egyszerű a válasz: semmi. Felhasználói oldalról legalábbis biztosan. Marad a Samsung, amivel nekünk alapvetően semmi gondunk nincs, teljesen korrekt kijelzőt raktak össze az Apple tervei alapján az iPhone X-hez. Az, hogy Cupertinóban most megy egy kicsit a fogszívás a függőségi helyzet miatt meg már nem a mi dolgunk.

Forrás: Wall Street Journal

Az viszont már annál érdekesebb lesz számunkra is, ha az Apple saját kijelzőgyártásba fogna. Úgy tűnik,a folyamat meg is kezdődött, rögtön tudtunk is mondani mellette három jó érvet.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!