imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem tudja abbahagyni a rekorddöntést az iOS 10


Olyan gyorsan terjed a friss rendszer, amire eddig még nem volt példa, pedig az iOS 9 elég magasra tette a lécet tavaly. Nézzük meg a számokat, és a cikkből kiderül az is, hogy az iMagazin olvasói hogyan teljesítenek a világátlaghoz képest.

Legutóbb a múlt hónap elején kaptunk helyzetjelentést arról, hogy az iOS 10 mennyire terjedt el. Már akkor látszott, hogy a felhasználók minden korábbinál gyorsabban adaptálják a rendszert. Az iOS 10 azóta se vett visszább a lendületből, tovább folytatja rekorddöntő körútját. Igaz, a növekedés azért már jócskán lelassult: míg a megjelenés után két héttel már majdnem a felhasználók fele használta az új rendszert, addig a január elsejétől eltelt bő másfél hónap alatt, már csak 3%-os növekedés volt tapasztalható.

iOS-10-terjedes-cover

Ezen nincs mit szégyellni, az eddigi rekordtartó iOS 9 tavaly ilyenkor csak 77%-on állt. A dologhoz hozzátartozik az is, hogy nem minden készülék alkalmas az iOS 10 futtatására, telefonos fronton például csak iPhone 4s-től fölfelé telepíthető a rendszer. A számokat egyébként úgy kapja meg az Apple, hogy elemzi, milyen rendszerekről látogatják meg az App Store-t az iPhone-nal, iPaddel vagy iPod touch-csal rendelkező felhasználók.

Ez alapvetően elég pontos adat, de azért tegyük hozzá, nem minden user látogatja rendszeresen az Apple Store-t, főleg nem a régebbi készülékekkel (és operációs rendszerrel) rendelkezők. Na meg ott van az elég erőszakos telepítő, ami addig szívja a véred, amik be nem adod a derekad. Ettől függetlenül a számok magukért beszélnek, szép eredmény ez kevesebb mint fél év alatt. A felhasználók 19%-a továbbra is iOS 9-et használ, ennél régebbi rendszer pedig a készülékek 5%-án fut a február 20-án mért adatok alapján.

Most hogy láttuk, hogyan teljesít az iOS 10 a világban, nézzük meg azt is, milyen ütemben terjed az iMagazin olvasói között.

iOS10-2017-februar

Egészen elképesztő arányban használjátok a legújabb rendszer valamelyik verzióját, az olvasók 95%, azaz KILENCVENÖT százaléka látogatja az oldalt iOS 10-et futtató készülékről! Csupán 4%-otok érkezik iOS 9-es eszközről, és egészen elhanyagolható 1% használ csak régebbi rendszert.

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!