imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 8 koncepció

Nem várt forrásból jött a következő iPhone neve?


Alig pár hete, végre megérkezett az új iPhone 7, erre most újabb pletykák kaptak szárnyra a következő nagy dobásról. Úgy tűnik, az Apple egyik izraeli alkalmazottja véletlenül elszólta magát, szavait az egész világon tényként kezelték.

Na jó, ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor ki kell még egészíteni pár nem túl jelentéktelen részlettel a történetet. Először is, az Apple alkalmazottja egy forrasztóként tevékenykedő gyári munkás volt. És, bár minden tiszteletem a gyári munkásoké, azért ha tippelnem kéne, Tim Cook nem velük osztja meg a belső információkat elsőként.

Másrészt, a forrás közel sem oxfordi brit angollal nyilatkozott, ami megint csak felveti a lehetőségét annak, hogy félreértés történt.

iPhone 8 koncepció
A kép csak koncepció

De nézzük meg a teljes történetet:

Az Apple-nek van Izraelben, azon belül is Herzliyában egy irodája, ami a következő iPhone-ok egyes alkatrészein dolgozik. A soron következő készüléket várhatóan 2017 őszén mutatja majd be a cég, és már most nagy várakozások övezik.

Bár sokat nem lehet tudni, több forrás is arról beszél, hogy az iPhone-ok tizedik évfordulóján kiadott jubileumi telefon keret nélküli, edge-to-edge kijelzővel fog rendelkezni. A cég a pletykák szerint emögé rejtené az előlapi kamerát, az ujjlenyomat-olvasót és a Home gombot is, ami elvileg a megjelenítő bármely pontján aktiválható lesz. Ezt tetézi, hogy ha minden igaz, Cupertino szakítana a 2012-ben bevezetett unibody házzal, és visszatérnének az üveghez. Vagy nem. Nagyjából majd 2017 májusban kezdenek el szállingózni biztosabb információk, addig is csak az látszik nagyon nagyon valószínűnek, hogy 2017-ben érkezik egy jubileumi iPhone, ami igencsak ütős lesz.

iPhone 8 koncepció
A kép csak koncepció

Itt jön a képbe személyazonosságát titokban tartó alkalmazottunk. Őt a Business Insidernek sikerült szóra bírnia, és bár sokat nem árult el, annyi azonban kiderült, hogy a következő iPhone lényegesen különbözni fog a korábbi 7-es szériától, ami így is sok támadást kapott, hiszen túlságosan hasonlít elődeihez. Miközben az interjúalany ezekről beszélt, a Business Insider szerint következetesen az iPhone 8 kifejezést használta. Ennyi elég is volt, hogy az egész világ megírja: jön az iPhone 8… Köszönjük internet!

Ez már csak azért is érdekes, mert amióta világ a világ, az új főverziószám-ugrásokat mindig egy S modell követi. Ennek alapján a jövő évi csúcsmodell az iPhone 7s nevet kellene, hogy kapja logikusan. Korábban is beindultak már a találgatások, ezek szerint elképzelhető az iPhone X vagy csak simán iPhone elnevezés is, de az iPhone Pro nevet se vessük el. Simán lehet, hogy lesz iPhone 7s, meg mellette egy jubileumi iPhone, de ezek tényleg csak találgatások. Ezeknek ment most elébe a biztosnak közel sem nevezhető forrás.

Ettől függetlenül meglehet, hogy emberünk valódi top secret infókkal rendelkezett, de az kicsit olyan lenne, mintha Péczeli Józsi bácsi, a győri Audi-gyár vattakabátos műanyagblokk fröccsöntő mesterétől tudná meg a világ, hogy az Audit megveszi a BMW.

Apple Herzliya
Az Apple herzliyai épülete

Erre mondta régebben egyik tanárom, hogy:

jó, amit mondasz, csak hülyeség.

Persze minden gyanús körülmény ellenére simán lehet igaza a jóembernek. Főleg, hogy váteszi képességeivel még olyan váratlan részletekről is lerántotta a leplet, mint, hogy a következő készüléknek jobb lesz a kamerája.

Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy Captain Obvious forrasztótehetségét továbbra is Apple intézmények 2 kilométeres körzetén belül kamatoztathatja. De legalább az 5 perc hírnévből kijárt neki, tekintve, hogy a fél világ lehozta kincset érő szavait.

Ahogy mi is, szóval innen üzenjük Péczeli Józsi bácsi izraeli alteregójának, hogy sok erőt, egészséget kívánunk neki, és reméljük, hogy őt igazolja a jövő!

Forrás: Business Insider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!