imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Nemcsak a játékipar, a szokásaink is változnak


Az Entertainment Software Association (ESA) legújabb felmérései alapján az elmúlt időszakban igencsak átalakult játékipar változásai már vastagon látszanak az általános felhasználói szokásainkban is. 

Régen minden jobb volt… na ez nem is olyan biztos. Persze a nosztalgikus élmények megszépítenek mindent. TV-n Mariózás és Doomozás LAN-ba kötött gépeken az iskolában számítástechnika óra címszó alatt.

Jó is volt, azonban azóta már kicsit felgyorsult a világ, és senki sem cipel Comodore 64-et a hóna alatt. Ellenben az emberek nagy többségének már okostelefon lapul a zsebében. Az ESA pedig egészen érdekes kutatást hoztott össze az újdonsült “(mobil) gamer populációról”.

Eredményeik alapaján

  • az amerikaiak bő 65%-a bizony valamilyen formán gamer, és közel fele-fele arányban oszlik meg a számítógépen/konzolon és mobilon játszók tábora
  • a megkérdezett fiatal (18-34 év) játékosok 46%-a nő, és imádnak telefonon játszani, top kedveneik közt a Candy Crush, Tomb Raider és Assassin’s Creed széria található
  • míg a “maradék” 54% férfi inkább a God of War, Madden NFL és Fortnite jellegű játékokat kedveli
  • az idősebb korosztály (55-64 év) körében viszont inkább a tradicionális, Pasziánsz és Scrabble jellegű játékok hódítanak férfi fronton, Mahjong és Monopoly a nőin

Így nem is vitathatjuk, hogy az egyre inkább szolgáltatások felé eltolódó Apple mekkorát villanthat idén ősszel, amikor végre elindul az Apple Arcade. A havi előfizetéses alapon működő szolgáltatás nemcsak azért szólhat nagyot, mert feltehetően izgalmas címek lesznek elérhetők egy sokkal pénztárcabarátabb konstrukcióban, de maga a szolgáltatás is teljesen különbözik majd attól, amik eddig képbe kerültek.

Talán az egyik legfontosabb különbség a Project xCloud és Google Stadia streaming szolgáltatásokhoz képest, hogy míg azok élő, stabil internetkapcsolatot igényelnek a működéshez, addig az Arcade-ben elérhető játékok offline verzióban is elérhetők lesznek.

1 GB mobilinternet ára US dollárban

A továbbra is bekorlátozott mobilinternet világában ez igenis óriási előnyt jelenthet. Főleg azért, mert bár az USA sok mindenben előttünk jár, a mobilhálózat és lefedettség kérdése még mindig sokkal fájóbb és égetőbb náluk, mint kishazánkban. Nem beszélve a mobilinternet árakról, ami egyből az osszes mobil gamer számára sokkal szimpatikusabbá teheti az Apple újonnan induló szolgáltatását.

Forrás: ESA

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!