imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nemsokára érkezhet az új MacBook


Sokaknak kisebb csalódást jelentett, hogy az Apple nem mutatott be a hétfői keynote-on új Maceket. Jó hírünk van, ugyanis bizonyos jelek egy frissített MacBook érkezésére utalnak.

Bár előre megírtuk, hogy nem várható Mac frissítés hétfőn, azok akik nem hittek nekünk, kissé csalódottak voltak a keynote után. Biztosan sokan várnak már egy ideje egy új MacBook Air-re, MacBook Próra, vagy MacBookra, és most úgy néz ki lassan vége lesz a várakozásnak, legalábbis majdnem biztos, hogy nemsokára érkezik egy MacBook frissítés.

Nemrég a Digitimes számolt be róla, hogy majd csak júliusban várható egy MacBook frissítés, de ezt a hírt meg sem írtuk, tekintve, hogy a Digitimes a legmegbízhatatlanabb forrás Apple hírek tekintetében. Meg minden másban is… Most viszont egyenesen az Apple-től érkezett egy utalás egy új MacBookra, legalábbis közvetetten.

screen-shot-2016-03-23-at-1-34-37-pm

 

Az OS X 10.11.4-ben a System Image Utility alkalmazásban bukkant fel egy 12″-es Early 2016 névvel szereplő MacBook, ez pedig azt jelenti, hogy még nyár előtt érkezik az új MacBook. Ha megnézitek az iMagazin alkalmazásban a “Mit Vegyek” menüpontot, akkor láthatjátok, hogy 349 napja nem frissült a MacBook, az Apple pedig általában évente szokta frissíteni a Maceket. A fentiek tükrében várható, hogy még áprilisban egyszer csak az Apple bemutatja az új MacBookot. Keynote persze nem lesz, egyszer csak kikerülnek az új gépek az Apple oldalára.

screen-shot-2016-03-23-at-2-32-37-pm

A Pike Universum csapata azt is kiderítette, hogy milyen processzorok lesznek a 2016-os MacBookban:

  • Intel® Core ™ processzor m3-6Y30 (4M Cache, akár 2,20 GHz) – Alap modell
  • Intel® Core ™ processzor m5-6Y54 (4M Cache, akár 2,70 GHz) – Erősebb modell
  • Intel® Core ™ processzor m7-6Y75 (4M Cache, akár 3,10 GHz) – CTO modell

A listában szereplő órajelek természetesen Turbo Boosttal együtt értendőek, alapból 900, 1,1 és 1,2 GHz-en ketyegnek ezek a processzorok, tehát nagy gyorsulásra nem érdemes számítani a mostani modellekhez képest.

Egyelőre csak a MacBook amit megtaláltak az OS X szerver rendszerében, de persze ez nem zárja ki, hogy akár a MacBook Aireket, vagy a MacBook Prókat is frissítse az Apple még tavasszal, bár a MacBook Pro frissítés inkább a nyári WWDC környékén várható. Mindenesetre aki MacBook-ra vár, az elkezdhet spórolni. Már csak az a kérdés, hogy Rose Gold színben is kapható lesz-e.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!