imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nemsokára kész a bámulatos chicagói Apple Store


Már egy ideje tudni lehet, hogy az Apple egy nagyszabású beruházás keretein belül Chicagóban fogja megépíteni az egyik csúcs Apple Store-ját. Most pár fényképen és videón keresztül belekukkanthatunk, hogyan is állnak a munkálatok.

Még 2015 novemberében kapta meg a szükséges engedélyeket az Apple, hogy megépíthessék minden idők egyik legszebb, vízparton elterülő Apple Store-ját. Tavaly decemberben már le is dózerolták az addig ott lévő épületeket és elkezdődtek a munkálatok. Most a Chicago Tribune-nek köszönhetően megnézhetjük, hogyan állnak a munkálatok, és hogy miként fest majd az épület teljes pompájában.

A siker szinte garantált, hiszen ugyanaz a Foster + Partners nevű cég a felelős a kivitelezésért, akik a hamarosan elkészülő Apple Parkot is építik. Na meg persze a 27 millió dolláros költségvetés is valószínűleg sokat segített abban, hogy a tervezők teljesen elengedhessék a fantáziájukat.

ct-new-apple-store-construction-on-chicago-river-photogallery-20170328-thumbnail

Az épület és környéke egyfajta közösségi térként is szolgál majd, amiben biztosan jól fog mutatni a fentebbi  képen is látható, szinte csak üveg építmény. A kialakításnak köszönhetően a térről nyitott lesz a kilátás az épület mellett húzódó folyóra is. Ez a fajta belesimulás a környezetbe kifejezett célja volt a készítőknek:

Azt akartuk, hogy az épület olyan világos és áttetsző legyen amennyire csak lehetséges. – nyilatkozta James McGrath, a londoni székhelyű Foster + Partners egyik munkatársa.

2

Ennek érdekében az utcaszinttel egy magasságban alig tesznek majd ki termékeket, azt akarták elérni, hogy alig lehessen megkülönböztetni az üzleten belüli és a kívüli tereket. Ezt segíti, hogy az épület gyakorlatilag egy lejtőre épült, így a felső rész csak nagyjából 4 méter magas lesz, de az ezzel egybenyíló, közvetlenül a folyóra néző alsó rész már közel 10 méteres magasságot ér majd el. A készülékek ezen az utca szint alatti részen lesznek kiállítva.

Az oldalsó falak négy, egyenként 1,3 centiméter vastag üvegpanelekből fognak összeállni, amihez jön még egy plusz edzettüveg réteg is, hogy biztosan ne törjenek könnyen. Az elemek egy része ráadásul hajlított üveg lesz. A tetőt pedig olyan könnyű faanyagokból készítik majd, mint amiből a jachtokat szokták: legvékonyabb pontján mindössze 10 centiméteres lesz a szerkezet. Ennek tetején kap majd helyet az Apple logó.

1

A nyitás pontos dátumáról egyelőre még nem tudunk semmi konkrétat, egyes források szerint október körülre várható, hogy az első látogatók beléphessenek majd a Store-ba.

Forrás: Chicago Tribune

iPad

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!