imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A New York-i rendőrségnek nem vált be a Windows Phone


Ezért le is cserélik mind a – nem is olyan régen vásárolt – 35 ezer darabot iPhone-ra. Az ok igen egyszerű és érthető, és ha hamarabb gondolkodnak, könnyen elkerülhették volna a felesleges 160 millió dolláros költést.

2014 októberében a New York City Police Department (NYPD) elhatározta, hogy kicsit korszerűsítenek a rendőri állomány felszereltségén, és mindenkinek vesznek egy okostelefont. A 160 millió dolláros beruházás keretein belül több mint 35 ezer Windows Phone-t vásároltak, elsősorban Lumia 640 XL és Lumia 830 modelleket. A cél egyértelmű volt: csökkenteni akarták a szolgálatot teljesítő egységek reakcióidejét.

A beruházás lehetőséget ad a rendőröknek, hogy fogadhassanak vészjelzéseket, kereshessenek a rendőrségi adatbázisokban, jelentéseket olvashassanak, sőt, még azt is valós időben tudják majd így figyelni, ahogy a diszpécserek lejegyzik a 911-re érkező segélyhívásokat.

A döntésre már akkoriban is sokan ráncolták a szemöldöküket, nem értették, miért pont az 1% körüli piaci részesedésű Windows Phone lett a befutó. A döntés mögött állítólag az állt, hogy a már működő manhattani videós megfigyelő szoftverüket is Windowsra írták, és valami kompatibilis megoldást kerestek. Na meg az, hogy a felelős vezető, Jessica Tisch így döntött. Ezért most kapja is az ívet rendesen:

Senki nem vesz 36 ezer okostelefont egyetlen ember döntése alapján. Nem érdekel az sem, ha te vagy maga Jézus <cenzúrázva> Krisztus személyesen: erre van a csomó szakértő, hogy segítsen a döntés meghozásában – mondta egy anonim belsős ember.

Ő (mármint Jessica Tisch – a szerk.) terrorban tart mindenkit, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő akarja. Ezért általában minden úgy van, ahogy ő akarja. Bizonyára ez történhetett a szóban forgó technológiával is – vádaskodott vicceskedve Bill Bratton megbízott.

A dolog ott ment félre, hogy kevesebb mint egy évvel a beruházás lezárását követően a Microsoft megszüntette az említett készülékek további támogatását. Ez pedig valószínűleg nem fér bele a rendőrség biztonsági előírásaiba, így cserélni kell mind a 35 ezer készüléket. És hát mi mást is választhattak volna cserének, ha nem iPhone-t? Azt nem tudni, hogy pontosan melyik modellre váltanak, de rosszul nem járhatnak egyikkel sem.

Balra a Lumia 640 XL, jobbra a Lumia 830.

Az iPhone-ok ugyanis messze a leghosszabb ideig támogatott okostelefonok a piacon. Ha megnézzük, az iOS 11 legrégebbi támogatott készüléke az iPhone 5s lesz, vagyis az a telefon, amit 2013 szeptemberében mutattak be. Ha feltesszük, hogy az iOS 12-ig marad a támogatás, az azt jelenti, hogy a készülék 5 éven át mindig megkapta a legújabb iOS-t, és vele együtt a biztonsági frissítéseket is. Ezzel pedig nehéz versenyezni.

Az NYPD pedig gondolkodhatott volna egy kicsit előbb is…

Forrás: 9to5mac és Macrumors

Ezek alapján, ha most veszel egy iPhone 7-et, akkor még nagyjából 4 évig élvezheted a legfrissebb iOS minden előnyét. Most ráadásul már magával a vásárlással is spórolhatsz.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!