imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nézd meg a Keynote összes lélegzetelállító videóját


A tegnapi esemény után kicsit úgy éreztük magunkat, mint Mátyás király, amikor a bíró leányával találkozott, hiszen kaptunk is, meg nem is… Egy valami viszont elvitathatatlan, ismét remek videókkal teletüzdelt bemutatót láthattuk.

A Keynote nyitó videója nettó retró, szépen végig is megy az Apple szinte egész történelmén és eszköz spektrumán. Bár világ életemben utáltam a filmek elején az intrókat (és nagyon örülök is neki, hogy az újabb filmekben ez már nem dívik), ezt most helyből megnéztem kétszer.

Az ikonikus képekkel és zanzásított mondanivalóval teli Apple News+ engem megfogott. Bár Európában a szolgáltatás még nem elérhető, én szívesen fogadnék néhány US kiadványt is, már csak az interaktív megjelenés miatt is.

Az Apple Pay továbbra is borzalmasan várós, az alkalmazás hozzá szintén nagyon okos. Mikor ment a Keynote, pont azt mondtam: vége, az Apple minden fronton magához láncol, méghozzá a lehető legintelligensebb módon. Totál Stockholm-szindróma a lehető legjobb értelemben véve. És akkor jött a lézergravírozott titánium kártya…

Bár a Keynote csúcsát az új TV-s szolgáltatásokra tervezték, nálunk egyelőre sokkal fajsúlyosabb lehet a játékos történet. A nyelvi korlátok mellett leginkább azért, mert ez a szolgáltatás azonnal teljeskörűen indulhat. Az intrót elnézve bármelyik játék jöhetne már ma.

Azt hiszem, arra kizárólag az Apple képes, hogy olyan A-listás neveket, mint Jennifer Anniston vagy Steven Spilberg gyakorlatilag “előzenekarként” szerepeltessen egy performance-ban, melynek csúcsa nem más, mint az isteni Oprah, aki tényleg non plus ultra a showbusinessben. Ehhez méltóan a videós betétek is gyönyörűen ágyaztak meg a témának.

Nektek melyik videó jött be a legjobban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!