imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nézz körül Tim Cook irodájában!


Az ABC News mai interjúja nem csak azért volt különleges, mert komoly és aktuális témát boncolgatott – nevezetesen az Apple kontra FBI-ügyet –, hanem azért is, mert Tim Cook irodájában készült az Apple cupertinói főhadiszállásán.

A riporter, David Muir meg is jegyzi az interjú elején, hogy emlékei szerint még sosem járt itt, Tim Cook pedig rákontráz azzal, hogy ő sem emlékszik, hogy valaha adott volna interjút a saját irodájában. Ez tehát nagyszerű alkalmat ad nekünk arra, hogy egy kicsit körülnézzünk, hol és milyen körülmények között is dolgozik nap mint nap a világ legértékesebb cégének vezérigazgatója. Itt az interjú zanzásított változata:

A kamerák látószöge és elhelyezése sajnos nagyban korlátozza, hogy mit láthatunk az irodából, így leginkább Tim Cook asztalát, illetve az azt körülvevő két falat vehetjük jobban szemügyre. Az íróasztal mind anyagában, mind megjelenésében hasonlít az Apple Store-ok nagy fa asztalaihoz. Az asztalon látunk egy – minden jel szerint – 27″-es iMacet, Tim valószínűleg a Retina kijelzős változatot választotta. Van egy Thunderbolt-csatlakozós kiegészítője, és egy Ethernet-kábel is be van dugva, ami vagy azt jelenti, hogy tré a Wi-Fi az Apple-nél, vagy Tim jobban bízik a kábelben, vagy egyszerűen csak biztonságosabbnak tartja, stb.

A háta mögötti részre hanyagul elhelyeztek egy 12″-es MacBookot, ami végig nyitva van, sosem alszik el és a kijelzővédő sem indul el, ráadásul töltőre sincs dugva. Ebből mi arra következtetünk, hogy az Apple különösen kedveli az ilyen termékelhelyezéseket, hisz a 60 Minutes műsorában is volt egy ugyanilyen MacBook (amit sokan tévesen 15″-esnek néztek). Persze az is lehet, hogy Tim imádja az El Capitan alapértelmezett hátterét, és digitális képkeretnek használja a 470 ezer Ft-os gépet.

Tim Cook irodája
Illusztráció: Handras

Az iMac mögött egy Klean Kanteen kulacs van, ezt nagyjából 10 ezer Ft körüli áron szerezhetjük be. Billentyűzetből és trackpadből természetesen a legújabbat használja, nem úgy telefonból: ebből egy klasszikus fehér vezetékes van a bal kezénél. Meglepő módon nem piros, pedig valószínűleg ez az a telefon, aminél nem jelent jót, ha csörög. (Persze előfordulhat, hogy a vonal túloldalán van a piros párja.) Ezen kívül mindenféle iratokat és íróeszközöket fedezhetünk fel, ezek nem túl izgalmasak.

Nem úgy a hátsó fal! Először is észrevehetünk különböző Apple Store-okról készült fotókat. A jobb alsó esetében meg mernénk esküdni rá, hogy a londoni Covent Garden a helyszín, a bal alsó talán a New York-i Ötödik sugárút lépcsőjét ábrázolja (bár üveg csigalépcső sok helyen van), a másik kettőt passzoljuk. Ezektől balra egy oklevelet láthatunk, amit a Bono-féle RED-alapítványtól kapott az Apple amikor a cég által átutalt támogatások összege elérte a 100 millió dollárt. Mellette Kennedy bronzba öntött fejét a nemrég a Robert F. Kennedy Centertől kapott Ripple of Hope díjat láthatjuk. Haladjunk tovább balra.

Te is imádod az Apple Watch pillangós számlapját? Van egy rossz hírünk. A kék lepke nem élte túl. Szegény egy gombostűre szúrva végezte a bura alatt. No de evezzünk vidámabb vizekre. Szerencsétlen sorsú lepkénk mellett egy vadászgép makettjét láthatjuk, első blikkre nekünk talán egy F-14 Tomcatnek tűnik, hogy miért pont erre esett Tim Cook választása, azt sajnos nem tudjuk. Ettől balra és efölött is találunk fotókat, sajnos azt nem tudtuk kivenni, hogy pontosan kik szerepelnek ezeken. A Cult of Mac viszont kiszúrta, hogy a polcon az Auburn Magazine 2011-es téli kiadása van. Ide járt egyetemre Tim Cook, és ebben a lapszámban írták meg, hogy ő lett az Apple vezérigazgatója.

A polcon a másik fotó mellett egy bakelitet is látunk fehér tokban, valamint egy apró fémmozsárt. Ennek a rendeltetésére egyelőre nem jöttünk rá. Végül egy utolsó érdekességet figyelhetünk meg közvetlenül az erkélyajtó mellett: egy kép van a falon, ami úgy néz ki, mintha a híres „Think Different” kampány egyik tagja lenne, de kiterjedt Google-keresés után sem akadtunk rá erre a fotóra.

Te észrevettél még valami érdekeset Tim Cook irodájában?

Forrás: Cult of Mac.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!