imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nézzünk az Apple bejelentések mélyére!


Eljött a nagy nap, az Apple ma várhatóan a cég történelmének legnagyobb bejelentését teszi. Ennek apropójából a Quartz remek elemzést készített az elmúlt évek prezentációinak felépítéséről, és azt is kiderítették, hány perc után várható az új iPhone bejelentése.

A Quartz beszámolója szerint az iTunes Store-ból elérhető 27 Apple rendezvényről készült videó közül több, mint egy tucatot górcső alá vettek, hogy számszerűen is kielemezhessék az Apple prezentációk felépítését. Az átlagosan 88 perc hosszú előadásokat többek között a különböző Apple vezetők színpadon töltött ideje, az elsütött poénok és az új iPhone modell bemutatásáig eltelt idő szempontjából elemezték.

A felvételek közül kiemelkedő Steve Jobs 2007-es legendás prezentációja, ahol az első iPhone-t mutatta be. Több, mint 90 percet töltött a színpadon, a meghívott vendégszereplők listáján pedig Erich Schmidt, a Google akkori ügyvezető igazgatója is.

steve-jobs-keynote-chart-2

Ezzel szemben Tim Cook, az Apple jelenlegi igazgatója lényegesen kisebb szerepet vállal az eseményeken, általában csak rövid epizódokra tér vissza a színpadra, miután a gazdasági adatok ismertetése után átadja a stafétát Phil Schillernek és Craig Federighinek.

tim-cook-keynote-chart-01

 

craig-federighi-keynote-chart-01

 

Az előadások célja nem kizárólag az új termékek bemutatása, itt az Apple valódi show-t igyekszik nyújtani az érdeklődőknek, ennek pedig velős része a humor is. Steve Jobs, aki mindig rendkívül szigorú vezető hírében állt, egyszer a színpadon 4000 kávét rendelt a közeli Starbucksból, hogy szemléltesse az iPhone helymeghatározással kapcsolatos képességeit.

A június 2-án tartott fejlesztői konferencia (WWDC) megnyitó prezentációján a több, mint 5000 főből álló közönség 50-nél is több alkalommal tört ki kacajban, és majdnem 100 alkalommal szakították meg a színpadi eseményt heves tapssal. Bár Tim Cook is sikeresen nevetteti meg a nézőket, Craig Federighi humora — ami szerény véleményem szerint a kevésbé kifinomult műfajt erősíti — kétszer annyi alkalmat adott a közönségnek, hogy egy jót hahotázzon.

who-s-the-funniest-apple-executive-laughter-outbursts-per-hour-of-keynote-stage-time_chartbuilder-1

Azoknak, akik kevéssé fogékonyak a termékbejelentéseket megelőző bohózatra, 40 perc után lehet érdemes bekapcsolódni a műsorba, átlagosan ugyanis háromnegyed óra eltelte után mutatják be az új iPhone modellt. A mai prezentációval kapcsolatban viszont fontos megjegyezni, hogy az Apple erőfeszítéseit elnézve egyáltalán nem tűnik túlzásnak hinni a pletykáknak, miszerint ma két új iPhone-t és egy okosórát mutatnak be. Vagy egy új iPhone-t és két okosórát. Akárhogy is, minden jel arra mutat, hogy van miről beszélnie az Apple-nek, így kevés töltelék várható a mai műsorba.

hany-perc-mire-iphone-1

Mi mindenesetre nézni fogjuk, és reméljük, minél többen csatlakoztok hozzánk este héttől az élő adásunkban.

Forrás: Quartz
Borítókép: Mike Deerkoski

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!