imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

NightOwl: nappal világos, este sötét macOS


Tökéletes kis alkalmazás, ha nem tudsz választani a Dark Mode és világos megoldások között, és egy automatizált megoldásra vágysz kattintgatások helyett.

A macOS Mojave számtalan újdonsággal érkezett a felhasználókhoz szeptemberben, de kétségtelen, hogy a elsőszámű közönségkedvenc új funkció a Dark Mode bevezetése lett. Persze, ha úgy nézzük, mind közül ez a legkevésbé hasznos, hiszen csak egy külalakbeli változtatásról, egy sötét témáról van szó, mégis sokat tud dobni a felhasználói élményen, nem mellesleg pedig kevésbé ég ki az ember retinája esténként.

Magam is nagy lelkesen aktiváltam, amint lehetőségem volt, kis megszokás után teljesen meg is barátkoztam vele. Az agyam hátsó szegletében ugyanakkor mégsem voltam teljesen elégedett, voltak helyzetek és appok, amiknél azért mégiscsak a világos megoldást preferáltam volna.

Egészen idáig erre a korábban bemutatott Automator szkriptes trükköt használtam orvoslásul. Aztán a napokban szembejött velem A Megoldás egy nagyon egyszerű kis program, a NightOwl személyében. Nem is értem, hogy miért csak most, hiszen az app már jóideje jelen van, de ha hozzám hasonlóan lemaradtatok róla, akkor most figyeljetek!

Letöltöd ingyen, telepíti magát a menüsávba és máris önfeledten élvezheted a macOS minden árnyalatát.

Időzítheted ugyanis, hogy milyen időpontokban kapcsoljon be és ki a Dark Mode. De nem csak időpontokat adhatsz meg, hanem beállíthatod, hogy napszaknak megfelelően történjen az automatikus váltás. Persze ha valami miatt manuálisan kellene váltanod, akkor se kell a macOS menüjében turkálnod, mint az állatok! Csak egy jobbklikk az ikonra és máris sötétbe vagy épp világosba borul a gépen.

A legjobb az egészben pedig, hogy megadhatsz appokat, amiket mindig világos témával szeretnél használni. Például, ha nem szívesen olvasol e-maileket sötét alapon fehér betűkkel, akkor hozzádobod a szószerinti whitelisthez az alkalmazást és meg is vagy.

Azt hiszem ennyi éppen elég kedvcsinálónak. Töltsétek le, élvezzétek, ha pedig úgy érzitek, dobjatok pár eurót a készítő egyetemista srácnak.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!