imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nincs az a Snapdragon, ami felvenné a versenyt az Apple procijával


Nehéz helyzetben lesznek azok a mobilgyártók idén, akik le szeretnék nyomni az iPhone-okat nyers teljesítményben…

Szokás mondani, hogy az Apple egyik legnagyobb versenyelőnye, hogy egy kézben összpontosul a hardver és a szoftver. Ennek köszönhető például, hogy sokkal kevesebb RAM is elég az iPhone-ba ugyanahhoz a teljesítményhez, mint más gyártóknál. Vagy az, hogy az aktuális saját tervezésű A processzor legtöbbször lenyom mindent konkurenst.

Úgy tűnik, hogy nem lesz ez másként idén sem. Kezdenek ugyanis felbukkanni az első benchmark tesztek a Qualcomm legújabb, Snapdragon 855 processzorát használó telefonokról és nem úgy fest, hogy lesz kihívója az iPhone-nak idén. Ha minden igaz, ez a chip fogja kiszolgálni többek közt a Samsung legújabb zászlóshajóját, a Galaxy S10-et is, amely február 20-án fog debütálni a nagyközönség előtt.

A Slashleaks által elcsípett Geekbench 4 eredményeken is ez a készülék látható. A legnagyobb különbségek az egymagos teljesítményben adódtak: míg az Apple A12-je 4 801 pontot tudott összehalászni magának, addig a Snapdragon csak 3 413-at. A többmagos versenyszámban egy fokkal kiegyenlítettebb volt a verseny, a Samsung 10 256 pontra pörgött fel, amit az iPhone XS 11 479 pontja előzött.

Tegyük hozzá ugyanakkor, hogy a mindennapi használatban ez nem jelent majd komoly hátrányt a Snapdragonos telefonokra nézve: mindkét processzor veszett gyors, aligha fogják tudni kitenni a felhasználók olyan feladatnak őket, hogy előjöjjenek a különbségek. Időtállóság tekintetében viszont később még jól jöhet az előny.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!