imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nincs többé „Free” gomb az App store-ban


Minden előzmény nélkül, ma az Apple lecserélte az App Store-ban a Free gombokat Get elnevezésű gombokra. Nem kell megijedni, minden maradt a régi, csak a gomb neve változott.

FREE helyett GET

Ezt az apró lépést egyértelműen az in-app purchase-t tartalmazó alkalmazások terjedése miatt tette meg az Apple. Az utóbbi években egyre inkább a “freemium” alkalmazások terjedtek el, tehát bár ingyenesen tölthetjük le az alkalmazást, jó eséllyel rákényszerítenek a játékmenettel, hogy később mégis pénzt költsünk a játékra. Valószínűleg az Apple emiatt döntött úgy, hogy mostantól nem ingyenesnek nevezi el a letöltésre szolgáló gombot, hanem a “Get”, vagyis a “Megszerez” kifejezést használja. Nem kell megijedni, az eddig is ingyenes alkalmazások továbbra is ingyenesek maradnak, csak a gomb változott meg. Az alapból is fizetős alkalmazásoknál nem változott semmi, ezeknél továbbra is az app ára szerepel a letöltést elindító gombokon. Talán sokan nem tudják, hogy mit jelent a kis + gomb, ezek jelölik ha egy-egy alkalmazás iPad és iPhone készülékekre is optimalizálva van, ezeket hívjuk univerzális appoknak.

appstoreGet

Egyeseknek furcsának tűnhet, hogy az Apple ilyen változásokat eszközöl, de már nem egyszer volt problémájuk ebből. Volt olyan kamasz, aki az ingyen letöltött játékokra, később 5000 dollárt költött el az alkalmazáson belüli virtuális gyémántokra, természetesen a szülei bankkártyájával. Ezt persze a gomb átnevezése továbbra sem fogja megoldani, de az biztos, hogy az Apple szempontjából, némileg védhetőbbé teszi a viták rendezését hasonló esetekben.

2013-ban az Apple már tett lépéseket, hogy jobban kihangsúlyozzák, és felhívják a figyelmet az alkalmazáson belüli költésekre. Először egy kis jelzés jelent meg az alkalmazásoknál, amin feltüntették, hogy az adott alkalmazás in-app purchases funkciót tartalmaz, mostantól pedig teljesen eltűntek az ingyenes jelölésű gombok.

Egy előnye biztosan lesz a dolognak, mostantól nagyon jól hangzik majd egy-egy szuper alkalmazásnál az “Instant Get” ajánlásunk. :)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!