imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nincs több Apple–Samsung per az USA-n kívül


Az Apple és a Samsung elássa a csatabárdot – legalábbis ami az Egyesült Államokon kívüli „hadszíntereket” illeti. A két cég közös nyilatkozatot juttatott el a Verge-höz, mely szerint a továbbiakban nem fognak pereskedni egymással az USA-n kívül.

Persze ez nem jelenti a pereskedés teljes leállítását, hiszen a legnagyobb perek eddig is az Egyesült Államok bíróságain zajlottak, és valószínűleg ez így marad a jövőben is. Az első ilyen nagyobb per során több mint 1 milliárd dollár kártérítést ítéltek meg az Apple javára a Samsunggal szemben, majd egy közelmúltban lezajlott eljárás során – ahol a Samsung ellenkeresetet nyújtott be – az Apple markát közel 120 millió dollár ütötte, a Samsungnak pedig 158 400 dollárt ítélt meg a bíróság.

A megállapodás azokat az ügyeket érinti, amik jelenleg is folynak Ausztráliában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Japánban, Hollandiában, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban. Ezek nagy részét az Apple indította, de például az Egyesült Királyságban és Olaszországban a Samsung a kezdeményező fél jelenleg. A külföldi pereknek hagyományosan általában kisebb súlya van, de láthattunk már ellenpéldát: Németországban egy 2011-es per után a Samsungnak át kellett alakítania az egyik Galaxy táblagépét, hogy elkerülje a termék betiltását.

Azt nem lehet előre tudni, hogy ez a lépés vajon egy békülési folyamat kezdetét jelenti-e. Szerintem akár arról is szó lehet, hogy mindkét cég egy csatatérre akarja összpontosítani az összes kapacitását, hogy minden eddiginél átfogóbb és nagyobb pereskedésbe kezdjenek. Meglátjuk mit hoz a jövő, mindenesetre valami azt súgja nekem, hogy nem fognak leállni a közeljövőben az ilyen ügyek az Egyesült Államokban.

PS: Az eredeti borítóképet még megjelenés előtt kivetette velem a cikkből Anna és Handras, de ezen a linken megőrzöm az utókornak. Semmi humorérzékük nincs itt az embereknek. :D

Forrás: The Verge. Borítókép: The Harrison Group, LLC.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!