imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nem lehet többé szerkeszteni a Google Drive-ban


Frissítette a Google a népszerű Drive alkalmazását iOS platformon, de az új „funkciók” – vagyis inkább azok hiánya sokak nemtetszését váltotta ki. Kikerült ugyanis a dokumentumok szerkesztésének képessége az alkalmazásból. Sokan hördülnek fel most: hát ezt meg hogy teheti meg a Google? Természetesen nem szűnik meg véglegesen a Google dokumentumok szerkesztése mobileszközökön, erre a jövőben a különálló Google Docs és Google Sheets alkalmazásokban lesz lehetőségünk. A Drive-ban kiválasztott dokumentumainkat tehát szerkesztésre egy másik alkalmazásban kell megnyitnunk. Ez a váltás egyébként nem csak iOS-re igaz, Android rendszeren is hamarosan frissül az alkalmazás.

Ez a változtatás meglehetősen kényelmetlennek tűnik első hallásra – másodikra is –, de a Google hosszú távú terve hogy egyszerűbb, letisztultabb funkciókkal rendelkező alkalmazásokba rendezze a Drive megannyi lehetőségét. A Drive feladata tehát ezentúl a felhőben lévő fájljaink rendszerezése és kezelése, a Docs a szövegszerkesztő, a Sheets a táblázatkezelő, míg a még ki nem adott Slides lesz a prezentációkészítő. Jó hír lehet, hogy a különálló alkalmazások lehetővé teszik az offline szerkesztést, a frissített Drive alkalmazás pedig lehetőséget ad a fiókunk jelszavas védelmére.

A felhasználóknak mindenesetre különösebben nem tetszik a lépés az App Store véleményeket olvasgatva:

App Store véleményekForrás: The Verge.

 

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!