imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nincs visszaút az iOS 12-ről!


Ahogy minden évben, úgy idén is az Apple a legfrissebb iOS kiadását követő pár hét leteltével nem írja alá tovább a korábbi rendszerverziókat. Aki bújt, aki nem, innen már nincs visszatérés iOS 12-ről.

Nincs ebben a lépésben semmi szokatlan, tavaly is így volt, valószínűleg a jövőben is így lesz. De miért? – kérdezi a belém szorult Fluimucil Ábel. Azért Ábelkém, mert az Apple csak így tud teljes erőbedobással az aktuális iOS-re fókuszálni. Ha egyszerre több érvényben lévő rendszer is futna párhuzamosan, az egyes biztonsági frissítéseket és bugfixeket folyamatosan gyártani kéne a korábbi verziókhoz is.

Az, hogy nincs visszaút, egyben azt is jelenti, hogy az összes korábbi iOS kieshet az előtérből (nyilván a kritikus javításokon kívül) és az Apple csak azzal foglalkozhat, ami most a legfontosabb a felhasználók jelentős többségének. Merthogy a Mixpanel jelenlegi statisztikái szerint az iOS-es készülékek több mint 50%-án már iOS 12 fut.

Másik, kevésbé fontos indok, hogy az Apple ezzel elég hatékonyan elébe tud menni a jailbreakeket készítő csapatoknak. A jailbreakhez szükséges sebezhetőségek, kiskapuk megtalálása ugyanis igencsak időigényes folyamat, és azáltal, hogy a korábbi iOS verziókat sorra elérvényteleníti az Apple, nagyobb a valószínűsége, hogy még azelőtt véget ér egy rendszerverzió karrierje, mielőtt megszülethetne hozzá a jailbreak.

Egyébként is, örökérvényű szabály, hogy mindig érdemes a legfrissebb rendszer használni, mind a funkciók, mind a biztonsági frissítések miatt. Az iOS 12-re ez különösen igaz. Egyrészt a régi készülékek új erőre kapnak által, másrészt egy szuper, kellően stabil rendszert rakott idén össze az Apple, azt a kevés gyermekbetegséget, ami a rajt után jelentkezett, meg most orvosolta egy frissítés.

Lényeg a lényeg, ha már iOS 12 van a telefonodon, sehogy sem fogsz tudni visszamenni iOS 11.4.1-re. Ha meg még nem frissítettél és nem is tervezel, akkor ezt tartsd észben mielőtt a frissítés gombra nyomnál.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!