imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nincsenek szavak az iPhone-ra


Szó szerint: mégis milyen nevet adhatnak a következő évi modellnek, ha egyszer elsütötték az összes érdemes lehetőséget? Na jó, azért maradt még pár egyéb esélyes, ezek közül szemezgetünk most.

Amikor már kezdtünk egészen otthonosan mozogni az iPhone kínálat nevezéktanában, az Apple fogta magát és felborított mindent. Az iPhone 4 óta megszoktuk, hogy a főverziószám ugrást a következő évben az “s” mellékjel követi, majd jöhet a következő ugrás és így tovább. Átlátható és érthető.

Igen ám, de a konkurencia betett a számozásával, mivel Dél-Koreában valamiért az dívik, hogy minden évben egyet ugrik a főszám. Nem is értem. Az Apple-nek nem volt mit tenni, ki kellett hagynia a 7s számozást, és a 10 körül is nagyon oda kellett figyelnie, nehogy magának teremtsen ellenpiacot, amiről korábban mi is beszámoltunk.

Akárhogy is, a végeredmény az lett, hogy ellőtték azokat a lehetőségeket, amiket 0-10-ig el lehet. Visszafelé már nem igazán érdemes menni (esetleg egy 8s szériát még el tudok képzelni), a római X-ből aligha lesz arab 10, e fölött pedig szerintem elég furcsán néznek ki a számok. De tényleg, el tudsz képzelni egy iPhone XIII-at? Mintha csak pápák vagy királyok nevei lennének, ami persze nem rossz képzettársítás az Apple szemszögéből, de azért mégis, maradjunk a realitás talaján.

Akkor mégis milyen lehetőségek maradnak? Az ABC betűi például nem lennének olyan rosszak: iPhone A, iPhone B, iPhone C. Sőt, ha Plus, lehetne a nagybetű, a normál méret pedig a kicsi. Mennyivel helytakarékosabb lenne iPhone E és iPhone e-ről írni. Esetleg, ha nagyon elszaporodnak az iPhone-ok, jöhet majd a rendszámtáblás terminológia…

Viccet félretéve, a techsajtó egy része úgy számol, hogy a következő iPhone nemes egyszerűséggel csak az iPhone nevet kapja majd. Pont mint az iPadeknél, ahol a sok mini és Air utótag után az Apple egy huszárvágással egyszerűsített az elnevezéseken, aminek köszönhetően rögtön feldolgozhatóbbá vált a paletta. Az iPhone és iPhone Pro elnevezés minden szempontból használhatónak tűnik, főleg egy évszámmal kiegészítve a végén.

De azt is csinálhatják, hogy hasonlóan a processzorokhoz, vagy a macOS rendszerekhez, fantázianévvel egészítik ki az iPhone nevet. Például az idei iPhone X simán lehetett volna iPhone Bionic is, ami lássuk be, elég vagány.

Lehetőségek tehát akadnak bőven, a kérdés, hogy mit lép az Apple, most, hogy kifogytak a számokból. Mi arra tippelnénk, hogy teljesen megszűnik a számozás, de ez persze nem több spekulációnál. Ti mit gondoltok, mi lenne reális név a 2018-as iPhone-nak?

Ha neked mindegy a név, úgyis biztos, hogy a legújabbra váltasz majd, akkor érdemes szemügyre venned az iSTYLE iPhone Green Programját, aminek keretein belül minden évben tied lehet a legújabb iPhone nagyon kedvező feltételek mellett.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!