imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Noizio: háttérzaj a munkához


Ha jobban tudsz úgy dolgozni, hogy szól valami a háttérben, ez az alkalmazás neked lett kitalálva.

Kétfajta ember létezik: aki egyszerűen képtelen úgy hatékonyan dolgozni, hogyha bármiféle zaj van a környezetében; mások viszont csak úgy szeretnek. Magam az utóbbiak táborát erősítem, viszont megfigyeltem egy csapdát: ha nem megfelelő – például túl összetett vagy sok szöveget tartalmazó – számot választok, akkor az megint csak visszavet a munkában.

Ezt elkerülendő létrehoztam egy munka lejátszási listát, amibe csak olyan számokat tettem be, amik mellett tudok dolgozni. Ezzel is van azonban egy apró probléma: elég hamar piszkosul meg lehet unni. És amikor már azt hittem, ezzel együtt kell éljek, felfedeztem a Noiziót.

Az app pofonegyszerű. Beépül a menüsávba, majd rákattintva egy ablak jelenik meg, benne rengeteg féle hangtípussal és egy hozzájuk tartozó csúszkával. Nincs más dolgunk, mint a rendelkezésre álló lehetőségek közül kikeverni a nekünk tetsző kombinációt.

A lehetséges hangok közt olyan kellemes zajok szerepelnek, amik közül biztosan mindenki megtalálja majd a maga perverzióját. Szereted a bakelitlemez sercegését? Ki tud kapcsolni a tábortűz robogása? Bizserget a macskadorombolás? Mit szólsz egy olyan klasszikushoz, mint az eső, vagy patakcsobogás?

A gondosan kikevert és kiválasztott zajokat el is mentheted. Lehet külön munkához, alváshoz, meditációhoz, reggelhez és estéhez, jókedvhez vagy melankóliához. Van még pár beállítási lehetőség, és ezzel végére is értünk a lehetőségeknek. Egy funkciója van, és arra tökéletes is.

Az iOS-es verzió ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokkal; a Maces verzió pedig 2 290 forint, ami azért egy kicsit sok szerintem, főleg, hogy nem is tartalmazza az összes hangot. Ha viszont Setapp előfizető vagy, akkor még külön fizetned sem, csak töltsd le a katalógusból az appot, ami már minden külön megvásárolható hangot is tartalmaz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!