imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Nokia visszaadja a Withings-t az egyik alapító kezébe


Az egykori finn csoda kevesebb mint egy év alatt belátta, mégsem akar a digitális egészségipar sztárja lenni, inkább a múlt licenceiből élne. De mit is jelent ez a felhasználóknak?

Számomra tavaly a nyár egyik nagy tech híre a Withings újrabrandelése volt. Egyrészt egykori Nokia 3110-es (nem elírás) tulajdonosként azon milliók közé tartozom, akik szívük mélyén még mindig visszasírják azokat a boldog Nokiás éveket. Emellett kifejezetten nagy élmény volt tesztelni a termékpalettát.

Papíron minden adott volt a sikerhez: ott volt egy sikeres francia startup, a Withings, ami kiváló minőségű cuccokat tervezett egy olyan piacra, amiben hatalmas fejlődési potenciál van (lásd Apple Watch sikersztori). Tegyél mellé egy megfelelő tőkével bíró befektetőt, aki hozza a világ egyik legismertebb márkáját (itt talán jobb is az öreg márka, hiszen nem elsősorban fiataloknak szólnak a termékek), ráadásul ilyen elkötelezettséggel:

Többször is kifejtettük már, hogy a digitális egészség a Nokia egyik stratégiai érdeklődési köre, most pedig konkrét lépést teszünk annak irányába, hogy belépjünk erre a fontos és óriási piacra.

Szóval jött a névváltás és egy új szoftveres felület, ami azt ígérte, hogy ökoszisztéma lehet majd egyszer. Ezen felül azonban minden maradt a régiben, talán túlságosan is. Semmi előrelépés, javulás az eltelt időben, sőt! Jauárban szabályozási aggályok miatt kivették a mérlegből a Pulse Wave Velocity funkciót, ami gyakorlatilag az egyik legjobb feature volt. Most már leírhatjuk, Pat előtte pár héttel pont ezért vett egy mérleget, a mai napig bosszankodik, ha felhozzuk a témát. Ma kicsit tort is ült…

Ugyanis a pénzügyi jelentések szerint a digitális egészség részleg mindössze 16 millió eurós bevételt hozott a Nokia teljes, 4,9 milliárd eurós eladásaiból. Ez nemcsak a vállalaton belül tűnik elenyésző összegnek, de a 191 millió dolláros vételárat sem indokolja, amiből azóta a javát (164 millió dollárt) már leírta veszteségként.

A mostani bejelentés szerint a Nokia tehát megvált a részlegtől, és azt a Withings társalapító Éric Carreel veszi vissza. A pontos számok nem ismertek, de az eladás-visszavétel tranzakcióval ezúttal biztosan nem Góliát járt jobban. Annyit legalább tudunk, hogy a tranzakció a második pénzügyi negyedévben lezárul, azután valószínűleg okosabbak leszünk. A vállalat a továbbiakban egyébként a telekommunikációs hardvergyártásra fókuszál, valamint az elmúlt évtizedekben felhalmozott temérdek szabadalmát és licenceit bocsátja áruba.

Mi lesz a Withings/Nokia eszközök sorsa?

Egyelőre erről nincsenek információink, de szorosan figyelni fogjuk a brand sorsát. Egyfelől szeretnénk minden olvasónk és az iSTYLE vásárlóit tájékoztatni, másfelől hajt az önös érdek: a Thermo nálunk gyakorlatilag családtag, míg a Home kamerák a teszt óta is szorgosan őrzik a lakást. Továbbra is őszintén azt gondoljuk, hogy nagyszerű termékekről beszélünk, amik talán nem a legjobb kezekbe kerültek. De ki tudja, talán a visszatérés a legjobb dolog, ami most a márkával történhetett!

A Withings termékek támogatásáról és a brand jövőjéről azonnal beszámolunk majd, amint új információ a birtokunkba kerül. Ha a biztonság érdekében szeretnél még betárazni egy kedvenc terméket, itt érdemes körülnézned.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!