imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Notifyr: iOS értesítések OS X alatt


Nemrég összeírtuk, ki mit vár a WWDC-től, milyen újításokat látnánk szívesen többek között az OS X-ben. Nekem az egyik ilyen vágyam volt, hogy az összes iPhone-ra beérkező értesítés megjelenjen a Macemen is. Jelentem, erre van megoldás: a Notifyr app!

NotifyrPár napja jelent meg az App Store-ban a 17 éves holland Joost van Dijk Notifyr nevű alkalmazása, ami szerintem hiánypótló ezen a téren. Egyvalamit tud, de azt tökéletesen, egyszerűen és kényelmesen oldja meg: az iPhone-unkra beérkező értesítéseket továbbítja azonnal a Macre.

Joost saját bevallása szerint 12 éves korában kapta az első iPhone-ját, és amint kijött az SDK egyből el is kezdett alkalmazásokat fejleszteni rá. Első személyes projektje a Notifyr, melyen több mint fél évet dolgozott. Maga az alkalmazás két részből áll: egy iOS appból és egy, a maces Rendszerbeállításokba beépülő PrefPane-ből.

A működéshez mindkettőt le kell töltenünk, majd pár gyors lépésen keresztül párosítani kell az iOS eszközt és a Macet Bluetooth kapcsolaton keresztül. Innentől fogva ugyanúgy megérkeznek például a Foursquare, WhatsApp vagy Instagram értesítések a gépre is, de például a bejövő hívásokról is kapunk értesítést.

Amint egy iOS app elküldi az első értesítést, utána megjelenik a gépen a Notifyr beállításai között, és ki-be tudjuk kapcsolni, hogy ebből az appból szeretnénk-e a gépünkre is értesítéseket kapni. Így el lehet kerülni a duplikálódást például a Facebook vagy a levelek esetében. A háttérben a Bluetooth 4.0 LE (alacsony energiaigényű) technológia áll, aminek az előnye, hogy alig meríti az iPhone akkumulátorát.

Hátránya, hogy régebbi Macekkel sajnos nem kompatibilis, a kompatibilitást az app weboldalán tudjátok ellenőrizni. Ezen kívül Mavericksre és iOS 7-re van szükség hozzá. Az iOS alkalmazásnak futnia kell a háttérben, ezért ha esetleg újraindítjuk a telefont, akkor ne felejtsük el ezt is elindítani. Nekem nem tűnt fel, hogy különösebben merítené az akkumulátort.

A Notifyr 3,99 eurós áron vásárolható meg az App Store-ban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!