imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Nőtt a macOS és az iOS piaci részesedése is


A NetMarketShare piackutató cég legújabb adatai alapján márciusban mind az iOS, mind a macOS képes volt világszinten növekedni a korábbi hónaphoz képest. A szép számok ellenére van még mit behozni.

A NetMarketShare piackutató cég eredményei különösen érdekesnek számítanak, hiszen szemben a legtöbb ilyen jellegű elemzéssel, nem az eladásokon alapszanak, hanem a valós használaton. Mindemellett világszintű adatokat használnak, és nem csak az Egyesült Államokat nézik. A valós használat persze nehezen monitorozható, de a cég kliensei több mint 40 ezer weboldalt látnak el, így elég pontos statisztikákat nyerhetnek ki a látogatottsági adatokból.

Ami az asztali operációs rendszereket illeti, a macOS részesedése továbbra is elég alacsony, mindössze 6,27%. Bár ez a februári 6,19%-hoz képest némi növekedést jelent, a Windows egyeduralma még mindig megdönthetetlennek látszik. A Microsoft rendszere jelenleg 91,59%-on áll, igaz az jól látszik, hogy a Windows 10 nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében, közel 50% továbbra is inkább maradna a Windows 7-nél. A macOS egyébként minden idők legjobb, 9,2%-os eredményét tavaly áprilisban produkálta; a mostani számok ennél azért jóval kevesebbek.

1

Ehhez képest az iOS már egy jócskán előkelőbb pozíciót foglal el a piacon, a mostani márciusi 33,39%-os számaival nincs miért szégyenkeznie. Főleg úgy, hogy ez a mutató februárban még csak 29,55%-on állt. Az Android természetesen most is vezeti a listát, a felhasználók 62,94%-a használt valamilyen droidot, a legtöbben (23,14%) a Marshmallow névre keresztelt 6.0-ás kiadást. A Windows Phone ehhez képest igen csehül áll a maga 1,33%-ával, ami alig több, mint a számomra teljesen ismeretlen Java ME rendszer 0,99%-a.

2

Akármilyen szép eredmény is a piac egyharmadát uralni, a léc magasan van. 2012 júliusában állította fel eddigi rekordját az iOS, ami akkor az egészen elképesztő 65,94%-on állt. Ekkoriban még az iPhone 4s volt a csúcskészülék, amin az iOS 5 futott, igaz a WWDC-n már bejelentették az iOS 6-ot is. Az újdonságok között olyan húzófunkciókkal találkozhattunk, amik nélkül ma már nehéz elképzelni az iOS-t: gondoljunk csak az iCloud-ra, a Notification Centerre, vagy az over-the-air szoftverfrissítésekre.

Forrás: Apple World Today

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!