imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Részesedések: iOS 8 72%; Android 5 1,6%


Új adatokat hozott nyilvánosságra az Apple arról, hogy jelenleg a mobileszközök melyik iOS-verziót futtatják. Eszerint jelenleg 72% az iOS 8 részesedése, míg az iPhone-ok és az iPad-ek negyede, – pontosan 25%-a – még mindig az iOS 7-et futtatja. A régebbi rendszerek 3%-a elenyésző.

Az utolsó ilyen adatot egyébként két hete hozták nyilvánosságra, akkor még a felhasználók 69%-a használta az iOS 8-at. A közelmúltban kiadott iOS 8.1.3 frissítés több hibajavítás mellett azt a kellemetlenséget is orvosolja, amely a frissítés nagy mérete miatt megnehezíti főleg a kisebb, 8 és 16 GB tárkapacitású modellek esetében a vezeték nélküli – over the air – szoftveraktualizálást.
A Mixpanel saját adatai alapján 74%-ra teszi az iOS 8 részesedését – ez közel áll az Apple adataihoz – ugyanakkor az is kiderül, hogy egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban az iOS 7 már 85%-ot hasított magának a képzeletbeli tortából.

iOS 8 Apple

Elképzelhető, hogy főleg az iPad 2 és az iPhone 4s tulajdonosok jó része tartózkodik a frissítéstől, félve készülékük lassulásától, illetve még viszonylag sok iPhone 4 lehet forgalomban, melyre az utolsó még telepíthető operációs rendszer az iOS 7. Az elmúlt negyedévben viszont 74 millió iPhone-t és több, mint 21 millió iPad-et értékesített az Apple, ez közel 100 millió iOS 8 eszközzel gyarapította a statisztikát.

Ahogy legutóbb, most is megnéztük, hogy az iMagazin olvasói közül hányan használják az iOS 8 valamelyik verzióját. Az iMagazinon szeptember 21-én 74,8%, október 5-én 78,3%, november 11-én 81,55%, február elsejére pedig már több mint az olvasóink 93%-a rendelkezett iOS 8 rendszerrel.

iOS 8 iMagazin

Talán furcsa lehet, hogy nálunk sokkal nagyobb arányban használnak az oldalra látogatók iOS 8-at, mint világszerte az átlag, de nem szabad elfelejteni, hogy az iMagazin olvasók jóval felkészültebbek, és sokkal inkább szeretik kipróbálni az Apple újdonságait, mint az átlagos felhasználók, akik leginkább csak akkor frissítenek új rendszerre, ha például a kedvenc alkalmazásuk ezt megköveteli tőlük. Sokan egyébként sosem nyomják meg a frissítés gombot, csak akkor jutnak el az új oprendszerre, ha lecserélik egy új iPhone-ra a régit.

Noha az iOS 8 terjedése lassabb, mint ahogyan azt korábban megszokhattuk (akár az iOS 7 esetében), az Apple még mindig jócskán lekörözi ebből a szempontból az Androidot. A legújabb, novemberben kiadott Android-verzió (5.0, vagyis Lollipop) ugyanis mindössze 1,6%-os elterjedtséggel bír. Az androidos felhasználók döntő többsége továbbra is a 2013 októberében megjelent KitKatot (39,7%) vagy az eredetileg 2012 júniusában érkezett Jelly Beant (44,5%) használja.

Forrás: 9to5Mac.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!