imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Novemberi Apple Campus 2 videók


Itt a november eleje, ami azt jelenti, hogy már csak 52 nap van karácsonyig – illetve azt is jelenti, hogy a szorgos drónpilóták elkészítették az újabb videóikat az épülő Apple Campus 2-ről.

Szokás szerint három videót gyűjtöttünk össze: a témában öreg motorosnak számító Duncan Sinfieldtől, a középkorú motorosnak számító Matthew Robertstől, és az egészen fiatal motoros Al Diaztól. A korral haladva mindenki 4K felbontásban töltötte fel a legújabb videóit a YouTube-ra. Kezdjük is Duncan Sinfieldével:

Látszik, hogy elég jól áll a munka, a homlokzat mindjárt kész, feltűntek az első fák a területen, az alagút burkolatával lassacskán végeznek és a nagyobb daruk már el is tűntek az építkezésről. Sinfield videójában egy évvel ezelőtti bevágások is vannak, így nagyon jól látszik, hogy milyen tempóban sikerült felhúzni a világ egyik legnagyobb irodaházát – bár az eredeti, idén év végére tervezett átadásról csúnyán lecsúsztak. Folytassuk a sort Matthew Roberts felvételeivel:

Egyrészt kiderül belőle, hogy ugyanúgy kezdik mindketten a videót, mintha csak összebeszéltek volna. Másrészt az is, hogy a napelemek telepítése még közel sem jár a vége felé, nagyából az épület felét burkolták be eddig – az Apple Campus 2 egyébként 100%-ban megújuló energiaforrásokat fog használni. A két parkolóházon kívül a főépület alatt is vannak parkolóhelyek, így összesen nagyjából 11 ezer(!) gépkocsi fér el az Apple Campus 2 területén. Végül nézzük meg Al Diaz munkáját:

Ő ezúttal feliratok nélkül dolgozik, ami tulajdonképpen szimpatikus lépés. Egészen közel repül a melléképületekhez, bár a főépületről viszonylag kevés felvételt készített valamiért, ráadásul az időjárással sem volt szerencséje, meglehetősen rossz fényviszonyok között készült az e havi videó.

Eredetileg még idén év végére kellett volna elkészülnie a Steve Jobs és Norman Foster által megálmodott hatalmas, 260 ezer négyzetméteres kör alakú épületnek – a tervek aztán később további melléképületekkel, például egy R&D épülettel is bővültek, elképzelhető, hogy ez is a csúszás egyik oka. Jelenleg jövő év közepére tervezi az Apple a beköltözést, így várhatóan a 2017-es iPhone-bemutató már az új föld alatti előadóteremben lesz.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!