imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Növényekkel borított Apple Store nyílik Japánban


Június 13-án nyit a legújabb Apple Store japánban. Az üzletet tegnap éjjel „csomagolták ki” a munkások, vagyis lebontották a takaróelemeket és paravánokat, így az arra járók már láthatják is hogyan fog kinézni.
Kép forrása: Mac Otakara.
Kép forrása: Mac Otakara.

Ez az Apple Store is a „Stanford 2” üzlethez hasonló új kialakítást kapott, vagyis a falak nagy része (egészen pontosan a négyből három) üvegből van, a tető pedig alumíniumborítást kapott. Ami további érdekesség a tokiói Omotesando sugárúton található új egységben, az a futónövényekkel burkolt hátsó fal. Ez segít környezetbarátabbá tenni a létesítményt, mivel nem forrósodik fel annyira a beton ha rásüt a nap, így kevesebb energiát kell fordítani a hűtésre. Az más kérdés, hogy mikor süt be a képen látható sikátorba a nap, persze lehet, hogy a fotó csak rossz napszakban készült. Természetesen nem akarok rosszmájú lenni, minimális elektromosság megtakarítása is számíthat, illetve a futónövények üde színfoltjai lehetnek a betonrengetegnek is.

A növénylepte Apple Store különlegességére mutat rá a boltnyitást reklámozó grafika is, ami a galéria helyét foglalja el jelenleg az Apple honlapján:

Kép forrása: Apple.
Kép forrása: Apple.

Megfigyelhető még a rajzon az apró figyelmesség, ahogy az Apple-logót körbevevő levelek – ha jól látom, de javítson ki valaki hozzáértő, ha nem így van – gyertyánszil-levelekké alakulnak. Ilyen fák övezik ugyanis az Omotesando sugárutat, és az Apple-re jellemző a helyi sajátosságok vagy nevezetességek belerajzolása az új boltok reklámjaiba (így tettek például a barcelonai üzlet nyitásakor is). Engem emlékeztetnek a bonsai-omra is, ami ilyen fajta fa volt, és egész sok éven át bírta a tőlem kapott kiképzést. :)

Apple Store Omotesando

Amint látható, egyelőre sajnos csak elég rossz minőségű éjszakai képek lelhetőek fel a boltról, de a megnyitó után valószínűleg egy szép galériával bővül az Apple hivatalos oldala.

Forrás: AppleInsider. Borítókép és utolsó kép: Ringo-Sanco.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!